Terör örgütünün siyasi uzantısı konumundaki HDP, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı. HDP'nin kararının ardından Kandil'den de Kılıçdaroğlu'na destek mesajları yağdı. 7'li koalisyonun ortağı HDP ise adeta terör örgütünün sözcülüğüne soyunarak, Türkiye'nin terörden arındırdığı Afrin'i geri alacaklarını söyledi.

HDP'Lİ VEKİL ADAYINDAN ÖZERKLİK VAADİ

HDP'nin Diyarbakır Milletvekili adayı Azad Barış, Rudaw'a verdiği röportajda küstah sözler sarf etti. Özerklik vaadinde bulunan Barış, "Herkes kendi yerinde özgürce, demokratik bir çerçevede özerk olmalı. Merkeze bağlı bir özerklik ama ademi-merkeziyetçi bir özerklik olmalı." dedi.

"BUNLARIN HEPSİ MASADA"

"Diyarbakır'ın güçlenmesi Kürdistan'ın güçlenmesi demektir" diyen Barış "Bunların hepsi masada" sözleri ile de Kılıçdaoroğlu'nun HDP ile yaptığı işbirliğine atıfta bulundu.

Barış konuşmasında şunları söyledi:

Buranın güçlü olması tüm Kürdistan'ın güçlü olması anlamına gelir. Bizler güçlü olursak Şengal'deki saldırıları tamamen durdurur ve Afrin'in işgaline de son vererek, geri alırız. Bunların hepsi masada var ve bunlar bizim projelerimiz. Bizler de bunun bir parçasıyız ve bu söylediklerimi muhakkak başaracağız."