Diyarbakır'da, HDP önünde evlat nöbeti tutan annelere zafer işareti yapmasıyla gündeme gelen HDP İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu, Flash TV'de katıldığı programda, HDP'ye yöneltilen "PKK ile arasına mesafe koyamadığı" eleştirilerine, şöyle karşılık verdi:

"PKK BURALI BİR TEŞKİLAT"

"PKK uzaydan gelen insanlar tarafından oluşturulmuş bir yapı değil. Buralı insanlar. Çoğu bizim seçmenlerimizin çocukları. Önemli olan şu, neden bu insanlar dağa gittiler, Türkiye bunu konuşmuyor. 'Aranıza mesafe koyun', ya neyin arasına mesafe koyacağız. Bir annenin, bir babanın çocuğuyla arasına mesafeyi nasıl koyarız biz. PKK, buralı bir teşkilat. Burada doğmuş insanların kurmuş olduğu bir teşkilat. Siyaset yaparken şiddet kullanıyor, doğru. Ama devletin bu sorunun çözümünü düşünmesi, konuşması gerekir. Biz devlete diyoruz ki, siz hata yaptınız, bu hatadan dolayı bunlar bunlar oldu, bu hatayı yapmayın artık."

NÖBETTEKİ ANNELERE ZAFER İŞARETİ YAPMIŞTI

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, 21 Ocak 2011'de HDP il binası önündeki evlat nöbetinin 507'inci acılı annelere karşı yaptığı zafer işareti ile tepki çekmişti. Katırcıoğlu, HDP binasından çıkarken ailelerin, "Evladımız nerede?" sorusuna yanıt vermeyerek, zafer işareti yapmıştı. Bu küstahlığı ardından ailelerle Katırcıoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Provokatif hareketini "Zafer işaretini ailelere değil, iktidara yaptım" diyerek savunan Katırcıoğlu'na soruşturma açılmıştı.