Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'yı yurt içinde ve dışında büyük bir yıkıma uğrattı. Başarılı operasyonların devamı sayesinde PKK'nın yurt içindeki yapılanması son bulmak üzere. Irak’ın kuzeyindeki kamplar da önemli oranda temizlendi.

HDP’Lİ 34 MİLLETVEKİLİ 3 YILDA 100 KEZ IRAK'IN KUZEYİNE GİTTİ

TSK'nın operasyonları Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’nın “PKK’nın siyasi uzantısı” tespitinde bulunduğu HDP’yi hareketlendirdi. HDP milletvekilleri, 2018 yılından itibaren Irak'ın kuzeyindeki yolları aşındırdı. HDP’li 34 milletvekili son 3 yılda Irak’ın kuzeyine 100’e yakın ziyarette bulundu.

Kuzey Irak’ı en çok ziyaret eden isimlerin Hüseyin Kaçmaz, İmam Taşçıer, Ayşe Acar Başaran, Nuran İmir, Berdan Öztürk, Feleknas Uca ve Ebru Günay olduğu öğrenildi. PKK kamplarında fotoğrafları ortaya çıkan ve milletvekilliği düşürülen HDP’li firari Semra Güzel’in de en az 3 defa Kuzey Irak’a geçiş yaptığı soruşturma dosyasına girdi.


Teslim olan teröristlerin verdiği ifadeler ve saha bilgileri doğrultusunda HDP’lilerin, köşeye sıkışan PKK elebaşlarından talimat almak için Kuzey Irak’a gittiği değerlendiriliyor.

Örgütün yayın organlarında HDP’lilerin operasyonların hemen ardından Sincar ve Mahmur’a gittiği, bazı ziyaretlerde de Erbil ve Süleymaniye’de terör örgütünün uzantıları ile görüştükleri yönünde çok sayıda haber bulunuyor.