7'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yapmış olduğu kirli pazarlıklar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kapalı kapılar arkasında yapılan görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, HDP ile anlaşarak partiden tam destek almıştı. HDP ile yapılan anlaşmanın ardından terör örgütü PKK elebaşlarından da Kılıçdaroğlu'na birbiri ardına destek mesajları yağmıştı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN İTİRAF

İyi Parti kurultay için gün sayıyor: Akşener dönemi kapanıyor İyi Parti kurultay için gün sayıyor: Akşener dönemi kapanıyor

HDP ile yapılan kirli pazarlığa ilişkin çarpıcı bir itiraf Sırrı Süreyya Önder'den geldi. HDP'li Önder, Kılıçdaroğlu ile yapılan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamasında kendilerine söz verildiğini kaydetti. Terör suçlarından dolayı tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için özgürlük iması yapan Önder, Kılıçdaroğlu'nun bunu kabul ettiğini dile getirdi.

"BUNLARI YERİNE GETİRMEK ZORUNDA"

Kılıçdaroğlu'nun taahhüt ettiği bir takım şeylerin olduğunu vurgulan Önder, "Kendisi kamuoyu önünde defalarca deklare etti. Örneğin bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun ya da siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Dolayısıyla ağır bir sorumluluk aldı üzerinde. Bunları yerine getirmek zorunda." ifadelerini kullandı.

"TUTSAK ARKADAŞLARIMIZI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAĞIMIZ BİR SEÇİM"

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin de skandal ifadelerde bulunmuştu. Önder yaptığı açıklamada "Bu seçim bütün tutsak arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağımız bir seçim." sözlerini kullanmıştı.