Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen), Sağlık Bakanlığı'na talep listesi yolladı. Listede bulunan 'silah ruhsatı' talebi dikkat çekti.

doktorsaglikci-1475407_2

'Doktorlara silah verilsin' talebi

Sosyal medya hesabından paylaşılan "Sağlıkta Şiddet için Acil Önlem Önerilerimiz" başlıklı yazıda, doktorlara çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi ve elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması istendi.

İşte o öneriler;

1) Sağlık Kurumlarına girişlerde metal detektörü vb uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.

2) Sağlık Kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması.

3) Sağlıkta şiddetten hapis cezası alan ya da şiddetten sanık olan insanların yalnızca hastanelerin mahkum koğuşlarından sağlık hizmeti almaları, acil servis dahil kırmızı triyaj dışında hiçbir sağlık kurumuna girmelerinin engellenmesi, ancak bir kurul raporu ile bu durumun kaldırılması.

4)Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM'lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması.

Özlük Hakları ile ilgili önerileri ise şu şekilde sıralandı;

1) Hekimlerin Ek gösterge ve maaş tazminatlarının asgari dünya standartlarında olduğu gibi diğer bir sağlık çalışanının asgari 3 katı, asgari ücretin de 7 katından az olmamasının sağlanması.

2) Emekli hekimlerin gelirlerinin uygun düzeye getirilmesi. Hekimlerimizin acil olarak yerine getirilmesini bekledikleri talepleri kırmızı renkle belirtilmiştir. (Renksiz formatta ise sağlıkta şiddet ile ilgili ilk 2 talebimiz, özlük hakları ile ilgili olan ilk talebimizin elzem olarak çözülmesi gereklidir.) Bu acil gereklerin yapılmaması durumunda tıbba ve hekimlere verilen zarar kompanse edilemeyecek düzeylere varacak ve buna bağlı sağlık sistemimizde öngörülemeyecek kesintiler ve sıkıntılar baş gösterebilecektir. Gereğini bilgilerinize arz ederiz.