Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamada, helikopterin akıbeti hakkında bir bilgileri olmadığını ifade etti.

Bülent Eczacıbaşı, helikopteri arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Eczacıbaşı sözlerine şöyle devam etti:

"Sıkıntılı bir beklemedeyiz. Araştırmalar devam ediyor. Ne yazık ki şu anda helikopterin akıbeti hakkında bir bilgimiz yok. Arama yapılan bölge çok geniş bir bölge. Ve arama çalışması açısından çok büyük güçlükler içeren bir bölge, dağlık ve ormanlarla kaplı bir bölge. Ancak İtalyan makamlar ellerinden gelen bütün imkanları kullanıyorlar. Çok da geniş imkanları var. Onları tümüyle seferber etmiş durumdalar"

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ile iletişim halinde olduklarının altını çizen Bülent Eczacıbaşı, "Sayın Büyükelçimizin çok büyük desteğini ve ilgisini alıyoruz. Kendisine çok müteşekkiriz. İtalyan makamlarıyla sürekli görüşüyor. Bizim görüşemediğimiz yerlerle de görüşüyor. Modena Valisiyle sürekli ilişki içerisinde haberleşme içerisinde. Elden gelen her şeyin yapıldığını görüyoruz. O açıdan içimiz rahat. Ancak tabii araştırmanın sonucunun ne şekilde çıkacağını bilmiyoruz. O açıdan çok sıkıntılı bir bekleyiş içindeyiz" diye devam etti.

YERİ TESPİT EDİLDİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’da içinde Eczacıbaşı çalışanlarının da bulunduğu kaybolan helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini açıkladı. 

Arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu yaptığı açıklamada, helikopterin Cusna Dağı’nda olduğunu duyurdu.

5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İtalya’nın Lucca kentinden kalktıktan sonra kaybolan ve içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopteri arama kurtarma çalışmaları, yerel saatle 07.00'de yeniden başlamıştı. Reuters "İtalya'daki helikopter kazasında, 4'ü Türk 5 kişinin cansız bedeni bulundu" açıklamasında bulundu.

İtalyan Ansa haber ajansı bugün yaptığı açıklamada, helikopter kazasında beş kişinin cesedinin bulunduğu ve iki yolcunun hala kayıp olduğu aktarıldı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Kayıp helikopterin Cusna Dağı'ndaki konumu belirlendi. Farklı kurumlardan kurtarma görevlileri bölgede bulunmaktadır” denildi. 

Toskana-Emilian Apenin bölgesinde kaybolan helikopterde Eczacıbaşı Holding’in 4 yöneticisi, 2 Lübnan vatandaşı ve helikopterin 33 yaşındaki pilotu Corrado Levorin bulunuyordu.

ANSA haber ajansından edinilen bilgilere göre, helikopterin ilk kalıntılarının bir yürüyüşçü tarafından bulunup ihbar edildiği ifade edildi.

Odatv