Hollanda’da yaşayan 18 yaşındaki başarılı öğrenci Dilara Bilgiç, demokrasi hakkında 112 sayfalık “kara kutu demokrasi” adlı bir kitap yazdı. Başarılı öğrencinin Hollanda siyasetindeki problemlerle alakalı yazdığı Hollandaca kitap, Hollanda siyasetinin de dikkatini çekti. Buna göre Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Bilgiç’i Başbakanlık’ta ağırladı.

“BAŞBAKAN RUTTE’NİN KİTABIMA İLGİ DUYMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

Camia Haber’e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dilara Bilgiç, Başbakan Rutte’nin kitabına ilgi duyup, değer vermesinin çok hoşuna gittiğini belirtirken, aralarında güzel bir konuşma geçtiğini ifade etti. Başbakanın kendisine, “Yarın bir gün seni eleştiren olacaktır, önemli değil. Beni de eleştiren oluyor. Git sor, konuş, eleştiren kişiyi anlamaya çalış.” dediğini ve bu nasihatın da kendisinin çok hoşuna gittiğinin altını çizdi.

“İKİNCİ KİTAPTA KENDİ HİKÂYEMİ YAZMAYI PLANLIYORUM”

İlk kitabının bu kadar ses getireceğini ummadığını da belirten Bilgiç, “Toplumsal sorunlara ve demokrasi çıkmazlarına çözümler üretme konusundaki denememe bir ikinci kitap daha eklemeyi düşünüyorum. İkinci kitapta hikâyeyi kendime çevirip, kendi hikâyemi yazmayı planlıyorum. Kitapta farklı kültürlerin buluşmasını ve tanışmasını okuyabileceksiniz.” diye kaydetti.

“HERKESİN KENDİNE AİT KALİTELİ YETENEKLERİ VARDIR”

Her zaman, “Yaşadığım topluma kimliğimi nasıl tanıtabilir ve katkıda bulunabilirim” gibi sorulara kafa yorduğunu belirten Bilgiç, Avrupa’daki Türkiye kökenli gençlere de önemli önerilerde bulundu: “Azimli olunursa, buradaki iki kültürün barışık olduğu bir şekilde yaşanabileceğine ve bir çok başarıya imza atılabileceğine inanıyorum. Herkesin kendine ait kaliteli yetenekleri vardır, önemli olan bence o kaliteyi keşfetmek.”

Söz konusu kitapta Dilara Bilgiç, “demokrasimizi nasıl iyileştirebiliriz?”,  “verimliliğini nasıl arttırabiliriz” ve “siyasi sistemimizi nasıl daha adil ve çoğulcu hâle getirebiliriz” gibi sorulara cevaplar arıyor.

YTB'DEN DİLARA PAYLAŞIMI!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da Dilara'yı tebrik etti. Yapılan açıklamada:

"YTB Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu kazanan Dilara Bilgiç geçen hafta Hollanda Başbakanı Mark Rutte tarafından ağırlandı. Başbakan Rutte,Dilara'nın yazdığı "De Black Box Democratie" kitabından etkilendiğini belirterek herkese kitabı okumayı tavsiye etti Dilara kitabında, Hollanda'daki mevcut siyasi sistemi eleştirel bir şekilde ele almakta ve Hollanda'daki demokratik sistemin iyileştirilmesi için yeni bakış açıları ve öneriler sunmaktadır. Kitap, Hollanda'nın çeşitli yayın evlerinde satışa sunuldu. Tebrikler Dilara Bilgiç."

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün de Dİlara Bilgiç’i arayarak tebrik etti.

Camiahaber.com