6 Şubat tarihinde gerçekleşen Maraş merkezli deprem Türkiye'de 40 binden fazla can kaybına neden oldu. 7.8 ve 7.6'lık her iki deprem için halen çalışmalar devam ederken,  dün akşam saatlerinde iki yeni deprem daha gerçekleşti.

Merkez Hatay Samandıra olarak kaydedilen deprem, 6.4 ve 5.8 şiddetinde gerçekleşti. Daha önce Maraş depremini tahmin eden Hollandalı araştırmacının, dünkü deprem için tahmini de bir kez daha tuttu.

2 GÜN ÖNCE UYARMIŞTI
Türkiye'nin güney ve güneydoğusunu sarsan depremi iki gün önceden tahmin eden Hollandalı araştırmacı olay üzerine "kritik gezegen geometrileri" ile depremler arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

Gök cisimleri arasındaki geometriyi sismik faaliyetlerle bağlantılı olarak takip eden araştırma enstitüsü Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS) araştırmacılarından Frank Hoogerbeets, iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, önümüzdeki günlerde ortalama 6 büyüklüğünde deprem yaşanacağını söylemişti. 

Son araştırmasını SSGEOS'in kanalından paylaşan Hoogerbeets,  ''Daha güçlü (kümelenme) sismik aktivite, yaklaşık 20 ila 22 Şubat arasında meydana gelebilir ve potansiyel olarak 22'sinde zirveye ulaşır'' ifadelerini kullanmıştı.