CHP'nin finanse ettiği TELE 1’e konuşan Avukat Celal Ülgen, Prof. Dr. Celal Şengör’ün ifadeye çağırıldığını açıkladı. Ülgen, “HaberTürk’te 23 Mayıs 2022’de Celal Şengör’ün İbrahim ve Musa’nın Mısır’dan çıkışıyla ilgili yaptığı değerlendirme üzerine ifadeye çağırmışlar. Bilim tarihine uygun görüş açıkladığı için halkın bir kısmının dini değerlerine aşağılama suçu yöneltilmiş” dedi.

HZ. İBRAHİM VE HZ. MUSA YOK

Şengör, Hz. İbrahim ve Hz. Musa'nın hiç var olmadığını ve semavi dinlerin Mezopotamya din geleneğinden türediğini öne sürmüştü.

Celal Şengör’e gönderilen çağrı kağıdında şunlar yazıldı:

“23. 05. 2022 tarihinde Habertürk kanalında yayınlanan Teke Tek Bilim isimli programda “Ben bunu saptamasını yapayım. O masal. Hocam masal o. Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığını malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal denilen aslında…. Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Bizim bugün İbrahimi, dinler dediğimiz işte Musevilik. Hristiyanlık arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar, o adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır Meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı. Yani hocanın söylediği Harran’ın menkıbevi tarihteki önemi anlatıyor.”

10 GÜN İÇİNDE BAŞSAVCILIĞA GİDEREK İFADE VERECEK

Avukat Celal Ülgen'in sosyal medya hesabından duyurduğu çağrıya göre Şengör'ün 10 gün içinde Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek ifade vermesi gerekiyor.