Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak Hz. Muhammed’e ve İslam’a hakaretler ettiği belirtilmişti. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne dini inançlarına ve Hz. Peygamber'e hakaret edildiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirten bir grup öğrenci 7 Aralık 2022 tarihinde şikâyet dilekçesinde iddialarını dile getirdi. Kutay üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüşte protesto edildi.

'İNANÇLI ÖĞRENCİLERLE HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM'

YTÜ’deki 22 yıllık görevi boyunca inançlı öğrencilerle hiçbir sorun yaşamadığıni belirten Kutay ''Ne tuhaf ülke burası…'' başlık yazısında, ''Biliyorsunuz, iki haftaya yakın süredir hakkımda akıl almaz bir linç kampanyası yürütülüyor. Bu süre boyunca, ‘soruşturmanın gizliliği’ ilkesini korumak adına, mümkün olduğunca konuyla ilgili şeyler söylememeye, yazmamaya çalıştım. Ama görüldüğü gibi, olay resmen şeriatçı bir linç kampanyasına dönüştürüldü.'' ifadelerini kullandı.

hz. muhammed'e sübyancıı dedi ytü uğur kutay

'MUHAMMED'E SÜBYANCI DEMEM KATEGORİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL'

''Bu arada, hayatımda bir kere bile “Muhammed sübyancıdır” demediğimi, nekrofili kavramınınsa Yeşilçam filmlerinin senaryolarını çözümlerken kullandığım kolaylaştırıcı bir kavram olduğunu vs. dile getirmekten özellikle çekindim.'' açıklamasında bulunan Kutay, ''Peygamber Muhammed’in sübyancı olduğunu düşünmüyorum. Sübyancılık (pedofili) olarak tanımlanan hastalık hali, bir ‘predatör’ davranışını da beraberinde getirir. Yani pedofil şahıs, sürekli istismar edecek yeni çocuklar arar. Peygamber Muhammed’in, en yakın arkadaşı ve halifesi olan Ebubekir’in 6 yaşındaki kızı Ayşe’yle nikâhlanması ve Ayşe 9 yaşındayken de cinsel ilişkiye girmesini onaylamam elbette imkânsız. Ama 1400 yıl önce yaşanmış bu olaydan hareketle peygamber Muhammed’in pedofil olduğunu söylemek doğru olmaz, çünkü peygamberin hayatında buna benzer başka bir olay yaşanmadığını biliyoruz. Yani benim böyle bir söz söylemem, kategorik olarak mümkün değil.'' ifadelerini kullandı.

6 YAŞINDA EVLENDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLEN H.G.K'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.G.K'dan örnek veren Kutay, ''Ama, özellikle Timur Soykan’ın haberiyle ortaya çıkan rezalete bakılırsa, bu ülkede pek çok tarikat ve cemaat, çocuk evliliğini ‘sünnet’ olarak tanımlıyormuş gibi görünüyor. Yani Müslümanların bu konuda dönüp kendi kaynaklarına ve o kaynakları yorumlama biçimine tekrar bakmaları, neyin örnek alınıp neyin alınmaması gerektiğini kendi aralarında tartışmaları gerekiyor. Aksi halde hem çocuk istismarı devam edecektir, hem de bu konunun evrensel insani değerler üzerinden tartışılması ‘düşünce suçu’ olarak kalacaktır.'' açıklamasında bulundu.

ytü protesto uğur kutay peygamber efendimiz hakaret