2017 tarihinde öz kaynaklar üzerinden Sancaktepe'de yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı'nın tünelini İBB beton dökerek kapattı.

İBB tüneli neden kapattı?

AK Parti döneminde açılan tünelle ilgili 24 TV'ye açıklamada bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İBB'nin metro hattıyla ilgili bahanelere sığındığını söyledi. 7 kilometrelik hattın ihalesi ve sözleşmesinin yapıldığını kaydeden Döğücü, "Metro hattı tünelini betonla dolduran İBB, gerekçe olarak buraya yatırım alamadığını, Cumhurbaşkanlığının buna onay vermediği gibi bahanelerin arkasına sığınıyor. Bunlar tamamen buradaki hizmeti yapamamanın basiretsizliğinin arkasına sığınılan bahaneler" dedi.

İBB'nin Ulaştırma Komisyonu'ndan alınan bilgileri paylaşan Göğücü, hattın dış borçlanmayla ya da krediyle yapılmadığını, öz kaynaklar üzerinden hattın yapımına başlandığını belirtti. Hatta beton dökülmesinin tamamen yönetim basiretsizliğinden kaynaklandığını aktaran Döğücü, "İBB paramız yok diyemiyor" dedi.

Açıklamalarına devam eden Döğücü, "Dün maalesef Yenidoğan, Sarıgazi, Çekmeköy'den başlayan hatla alakalı biliyorsunuz 7 ay önce Yenidoğan'da bir kapatma vakasıyla karşı karşıya kalmıştık. Metronun yüzde 4 oranında ilerlemiş olan inşaatının hafriyat kamyonlarıyla doldurulmasıyla karşı karşıya kalmıştık. Sancaktepe halkının tepkisini orada dile getirmiştik. Bunu yapmamaları gerektiğini söylemiştik ama bugün ve dün iki günlük çalışma gösterdi ki şimdi artık İnönü ve Atatürk Mahallesi'ndeki Sarıgazi şaftlarını da kapatma yoluna gittiler." diye konuştu.

İBB'nin "kredi alamama" bahanesiyle metro için açılan tünelleri kapatma girişiminde bulunduğunu belirten Döğücü, şunları ifade etti:

"Maalesef temel atmama töreni yaparak başlanmış bu büyükşehir belediye zihniyeti, şimdi de metroları kapatma icraatlarıyla devam ediyor. İstanbul'a maalesef bu şekilde bir hizmet anlayışıyla çalışıyorlar, çalıştıklarını zannediyorlar. Biz de bunun karşısında olduğumuzu, vatandaşımızın üzüntüsünü orada dile getirdik. Bütün basın mensuplarımıza anlattık. İnşallah buna hükümetimiz vasıtasıyla, vatandaşlarımızın desteğiyle bir çare bulmanın çalışması ve gayreti içinde olacağız."