Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaşanan dansöz skandalı gündeme bomba gibi düştü. Hem ilkokul hem de imam hatibin bulunduğu binada Anneler Günü etkinliğine kapsamında dansöz oynatıldı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, etkinliğin ardından okul aile birliği yönetiminin görevden alındığını söyledi. Dansözü ilkokuldaki aile birliğinin getirdiği açıklandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GERÇEKLERİ AÇIKLADI

TELE 1'e konuşan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, “Hem ilkokul, hem ortaokul hem de imam hatip var. Organizasyonu düzenleyen ilkokulun okul aile birliği yönetimi. Anneler Günü etkinliği için başvuru yapılıyor. Yerel bir bayan bulunuyor. Kızı ile birlikte geliyor. Yeni bir olay değil. Tamamen ücretsiz bir etkinlik. Bu görüntülerden sonra okul aile birliği yönetimini görevden aldık.” açıklamasında bulundu.

HABER ÇARPITILARAK İMAM HATİPLER HEDEF ALINDI

Söz konusu skandalı duyuran ve her fırsatta dini değerleri hedef alan yayın kuruluşları, dansözün ilkokulda değil imam hatipte oynatıldığı algısını oluşturmaya çalıştı. Tele1, "İmam Hatip binasında dansöz oynatıldı" derken, Oda TV de, "İmam Hatip'te dansöz şov... Görevden alındı" ifadelerini kullandı.