CHP'nin finanse ettiği Cumhuriyet Gazetesi'nin 'imamlar seçim için sahada' iddiasını dile getirdiği habere Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan tepki gecikmedi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Diyanet iddiaların ardından bir yazılı açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada, "Toplantının seçimle ilgili yapıldığı ve müftülerden, seçim öncesi sahaya inilmesinin istendiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, toplantıda ağırlıklı olarak, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur'an kurslarının sorunlarının görüşüldüğü, ayrıca başkanlık yayınlarının toplumun geniş kesimlerine ulaştırılması konusunun değerlendirildiği belirtildi.'' ifadeleri yer aldı.

'Müftülere talimat verdi' iddiası

Asılsız iddiaların yer aldığı haberde, "İktidar, kaybettiği muhafazakar seçmeni kazanmak için müftülere talimat verdi: Sahaya inin! Diyanet, müftüleri acele toplantıya çağırdı. Toplantıya katılanlara, 'Seçime 9 ay kaldı, herkes sahada çalışsın' denildi." ifadeleri yer aldı.

Hukuki işlem başlatılacak

Toplantıda, başkanlık ile il müftülükleri arasındaki koordinasyonun artırılmasının da müzakere edildiği belirtilen açıklamada, "Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır." ifadeleri kullanıldı.