İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gezi Parkı davası tutukları için özgürlük istedi.

GEZİ TUTUKLULARI İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEDİ
Paylaşımına "Adalet elbet yerini bulacak, hukuksuzluk son bulacak. Çalışma arkadaşım Tayfun Kahraman ve tüm Gezi tutsaklarına özgürlük istiyoruz." notunu düşen İmamoğlu, çektiği videoda ise şu ifadeleri kullandı:

"Gezi tutsaklarına özgürlük. Aslında bunu şu anda bizim Türkiye'mizde 2022 yılında 21'inci yüzyılın göbeğinde söylemek çok üzücü, utanç verici. Tayfun Kahraman kardeşim ve onunla birlikte şu anda ne yazık ki tutsak halde hapiste olan bütün kardeşlerimi, tüm arkadaşlarımı bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları konusunda var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ülkemizde adaletin en üst seviyede sağlandığı günler bu tür hukuksuzlukları, adaletsizlikleri ortadan kaldıracak. Umutla önümüzdeki 2023'teki değişime bakıyorum. Umarım ülkemizdeki yargıçlar, savcılar önlerine geldiğinde bu konunun ne kadar adaletsiz bir dosya olduğunu, ne kadar adaletsiz bir yargılama olduğunu göreceklerdir. Ben tüm arkadaşlarıma sevgili Tayfun kardeşime bir an önce özgürlük diyorum. "