İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Karadeniz gezisi sonrası gelen tepkilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin sessiz kalması dikkat çekti. Haber 7 yazarı Mehmet Acet köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun sessiz kalmasının nedenlerini irdeledi. Acet, "Peki, bu sessizlik halinin siyaset dilindeki tek anlamı, destek vermekten kaçınmak mıdır? Takdir edersiniz ki, bundan ibaret de değildir. Bu sessizlik halinin yansıttığı diğer anlam da şudur: 'Bırakın biraz gününü görsün!..” ifadelerini kullandı.

Mehmet Acet'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hiç topa girmedi.

Twitter hesabına baktım, bayramla ilgili ama konuyla alakası olmayan şöyle bir paylaşımı olmuş:

"Bayramımızı bile karamsar geçirdik. Gülümsemeyi unuttuk, halkımız yorgun. Pes etme vakti değildir. Bırakın çeteler kaygılansınlar, hayata küssünler, uykuları kaçsın."

Bu tür durumlara, genel başkanların her zaman topa girmesi beklenmeyebilir.

Ama eğer bir şekilde sahip çıkılması ihtiyacı hâsıl olmuşsa, parti sözcüsü üzerinden, parti hesabı üzerinden, ya da, “Evet bu genel merkezin iradesini yansıtıyor” diyebileceğiniz bir yerlerden bir destek mesajı verilebilirdi.

Ama herkes sustu.

Bilinçli bir sessizlik hali değilse bu, herkese özellikle ‘susun’ mesajının verilmesiyle ortaya çıkabilecek bir sonuçtur.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın hesaplarını da kontrol ettim, orada da bu meseleyle ilgili tam bir sessizlik hali söz konusuydu.

Peki, bu sessizlik halinin siyaset dilindeki tek anlamı, destek vermekten kaçınmak mıdır?

Takdir edersiniz ki, bundan ibaret de değildir.

Bu sessizlik halinin yansıttığı diğer anlam da şudur:

“Bırakın biraz gününü görsün!..”

Evet, Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun başına gelenlere karşı sessiz kalması, üstüne konuşabilecek durumda olanları da susturmasının böyle bir anlamı da vardır."