A Haber'de yer alan habere göre, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tutuştuğu adaylık yarışında öne çıkmak için İBB'nin musluğunu sonuna kadar açtığı belirtildi.

ŞARTNAME ORTAYA ÇIKTI

İBB'nin kasasından Ekrem İmamoğlu'nun reklam çalışmaları için yeni bir ihaleye çıkıldığı öğrenildi. Gazeteci Cengiz Alçayır'ın paylaştığı ihale şartnamesine göre 10 YouTuber ve Influencer gibi sosyal medya fenomenlerine günlük 10 bin TL ödeneceği ortaya çıktı.

ibb youtuber ihale reklamı

YOUTUBER'LARA GÜNLÜK 10 BiN TL

"Sosyal medya platformlarında interaktif reklam ve tanıtım hizmeti metini" başlığının görüldüğü şartname'de şu ifadeler yer aldı:

"İdare tarafından belirnekecek etkinlik, duyuru, kampanya, hizmet, tören, vs. çalışmaları için yine idare tarafından isimleri belirlenecek 10 YouTuber, Blogger, Influencer, vb. olarak adlandırılan kişilerin sosyal medya platformlarında bir bölümü tanıtım ve reklam faaliyetleri için her bir kişiye net 10 bin TL ödeme yapılması yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecektir. İdare; reklamı ve tanıtımı yapılacak etkinliğe dair hesaplardan paylaşılacak görsellerin, canlı yayın ve video kaydı esnasında okunacak metinlerin içeriğini belirleyecektir. İdare tarafından içeriği belirlenen görseller belirlenen kişilerin hesaplarında bir gün süre ile yayınlanacaktır. Canlı yayın veya video içeriğinde tanıtım ve reklam olarak okunacak metinlerde bir günlük ücretlendirmeye tabi olacaktır."

ÖDEME KARŞILIĞINDA SOSYAL MEDYADAN GÜZELLEME

Ekrem İmamoğlu, daha önce de kendi yandaşı birçok şarkıcı ve gazeteciye on binlerce TL'lik ödemeler yapmıştı. Bu ödemeler karşılığında ise isimler sosyal medyada trollüğe soyunarak İmamoğlu hakkında güzellemeler yapmıştı.