Habertürk yazarı Kübra Par bugünkü köşe yazısında CHP'nin olası iki Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun değişen üsluplarını masaya yatırdı.

Kübra Par, bir süredir siyasi söylemlerini değiştirdiği gözlenen, son olarak da Meclis kürsüsünden tepki toplayan bir el hareketi yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından, İmamoğlu'nun da agresif açıklamalar yapmaya başlamasına dikkat çekti.

Habertürk yazarı Par, "İmamoğlu iletişim stratejisini değiştiriyor mu?" başlığını taşıyan makalesinde şu ifadeleri kullandı;

"Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na karşı yaptığı konuşmayı dinlerken tek kelimeyle şaşırdım.

Çünkü konuşmasında eskiye kıyasla ciddi bir ton farkı vardı.

İtidalli cümleler kuran halinden eser yoktu.

“Sen hayatında bir tane küvette gemi oynatmamış adamsın, büyük gemiyi kanaldan geçirecekmiş”, “Zaten bu millet İstanbul’dan kovdu sizi, kovdu” gibi cümlelerle siyasi polemik yaratıyordu.

Böyle abartılı, öfke dolu bir üslup benimsediğini görünce İmamoğlu acaba iletişim stratejisini değiştiriyor mu diye düşünmeden edemedim.

Tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde yaptığı gibi o da iktidarı çok daha sert şekilde eleştiriyor. Sadece İstanbul’a dair değil, ekonomi başta olmak üzere diğer meselelere ilişkin de mesajlar veriyor.

Akıl danıştığı birileri kendisine “Adaylık ihtimalin yüksek, sorarlarsa ‘Gündemimde yok’ diyerek geçiştir ama tribünleri coşturmayı da ihmal etme” mi dedi acaba?"