İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, partisinin Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

'KILIÇDAROĞLU'NUN BİLGİSİ VAR'

Ziyaret sonrası gazetecilere değerlendirmede bulunan Ekrem İmamoğlu, çok önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hanımefendi'yi, Mansur Yavaş ile ziyaret ettik. Bu ziyaretimizi değerli Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Biz Türkiye'mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından altılı masanın stratejisinin, varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bunun önemine binaen buradayız" diyen İmamoğlu, bu nedenle İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldiklerini ve duygularını Akşener ile paylaştıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın belediye başkanları olduklarını vurguladı.

'AYRILIĞA TAHAMMÜL YOK'

Yavaş, "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok, çünkü hep birlikte bir araya geldik ve Ankara, İstanbul gibi birçok büyükşehri kazandık. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Bizden beklenen... Biz de görev edindik, bunu Sayın Genel Başkanımıza ilettik, değerlendirecekler" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, ''Genel başkanımız Millet İttifakı'na öneri sundu. Yavaş ve İmamoğlu'na cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığı önerildi. Akşener'in katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz'' dedi.

Bu arada Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın ziyaretinin ardından Genel İdare Kurulu üyeleriyle çevrim içi toplantı yaptığı belirtildi.

İmamoğlu ve Yavaş, daha sonra Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giderek, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile bir süre görüştü.