Seçim yasaklarının saat 18.30'da kalkmasıyla birlikte gelen ilk verilerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na fark attığı görüldü. Oy oranları anlık olarak güncellenirken CHP medyasının kaynak aldığı ANKA Haber Ajansı'nın sistemi ise çöktü.

Muhalefet algı operasyonu çekmeye çalıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olduğunu gören muhalefet cephesi ise algı operasyonlarıyla gerçeği gizlemeye çalıştı. Dört defa kameralar karşısına çıkan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, ANKA verilerine göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri önde götürdüğünü ifade eden manipülasyon çalışmalarına girdi. Ama gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

ANKA verilerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olduğu görüldü

Kılıçdaroğlu yandaşları sahaya indi: Seni sırtından hançerleyenlere oy yok Kılıçdaroğlu yandaşları sahaya indi: Seni sırtından hançerleyenlere oy yok

İki belediye başkanının, Kılıçdaroğlu önde diye açıklama yaptığı dakikaların hepsinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ANKA verilerine göre önde olduğu görüldü. 19.30 civarında ilk açıklamayı yapan iki başkanın açıklamasını yaptığı sırada ANKA verilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50.26, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise oy oranının 44.39 olması dikkat çekti.

Mustafa Varank tepki gösterdi

Yapılan manipülasyon çalışmalarına tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Her seçimde ısrarla Anadolu Ajansı'nı suçlayarak neticeye ulaşacaklarını zannediyorlar. Seçim, Anadolu Ajansı ile kavga ederek değil, vatandaşlarımızı ikna edip gönüllerine girerek kazanılır! Özür dileyecek misiniz?'' ifadelerini kullandı.