İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin iştiraklerinden olan İSBAK'ın başına MÜSİAD üyesi de olan Bahaddin Yetkin'i getirdi. 

Bu atama CHP ve partiye yakın bazı gazetecilerde isyana neden oldu. 

Yetkin'i aktrol olmakla itham edenlerin sosyal medyadaki tepkisi çığ gibi büyüdü. Tepki gösterenlerden biri de gazeteci Melis Alphan'dı. 

Alphan, eleştiriler üzerine yaptığı atamayı "Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik. Atamalar da bu yönde yapıldı" diyen İmamoğlu'nun bu açıklaması üzerine şu paylaşımda bulundu...

İmamoğlu'na tepki gösteren ve atamayı geri almasını isteyenlerden bazılarının paylaşımları şöyle:

İMAMOĞLU YAPTIĞI ATAMANIN ARKASINDA DURDU

Ekrem İmamoğlu, Yetkin'e yönelik eleştiriler üzerine yapılan atamayı “Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz” sözleri ile savunmuştu.

BAHADDİN YETKİN KİMDİR?

1980 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen, 2003 yılında Yakın Doğu Üniversitesi'nden Bilgisayar Mühendisliğini tamamladı. Buradan 3.5 yılda ve 'Yüksek Onur Belgesi' ile mezun oldu.

7 yıl kamuda olmak üzere 16 yıllık iş tecrübesi olan Yetkin, pek çok belediye ve bakanlığa bilişim alanında danışmanlık yaptı.

Yetkin, Şanlıurfa Genç MÜSİAD Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. 2005- 2006 yılları arasında AKP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Yetkin’in AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Şanlıurfa Belediyesi’nde Bilgi İşlem Müdürlüğü yaptı.

2007 yılında e-Türkiye ödülüne layık görülerek, 2 farklı dalda Türkiye’nin “en iyi e-belediye projesi” ödülünü aldı. Bu alanda hizmetlerine devam etti, 2011 yılında Akıllı Şehir Teknolojileri alanında faaliyette bulunan üst düzey şirketlerde yönetici olarak yüksek pozisyonlarda çalıştı.

Türkiye'nin pek çok şehrinde ve yurt dışında da 14 ülkede yine Akıllı Şehir Teknolojileri çalışmaları yaptı. Bu özel sektör işlerinin yanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Danışmanlığı da yaptı.

Evli 3 çocuk babası olan Yetkin, İngilizce bilmektedir.