Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık M.C.T., şikayetçiler Emel Cengiz, Resul Kürşat Kaşıkçı ve tarafların avukatları katıldı. M.C.T., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tekrar savunma yapmak için süre istedi.

Şikayetçiler Emel Cengiz ve Resul Kürşat Kaşıkçı ise şikayetlerinin devam ettiğini, 'İnek Duası'nı okuyan öğrencinin dışında Mülkiyeliler Birliği ve başkanından da şikayetçi olduklarını söylediler.

Şikayetçi avukatları, sanığın, duanın mizahi olduğunu söylemesine rağmen, düşünce özgürlüğü çizgisini aştığını, dini ve milletin kırmızı çizgisi olan konularla alay ettiğini, bu nedenle cezalandırılmasını istediklerini söylediler. Mahkeme, sanık avukatının savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

2017'DE KALDIRILDI

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye) 80 yıllık bir gelenek olarak kutlanan 'İnek Bayramı' son yıllarda amacından saptırılarak, çirkin görüntülere sahne olmuştu.

Etkinlikler kapsamında, "Mülkiye İmamı"nın okuduğu "bayram duası" kamuoyunda büyük tepki toplamış ve imam kostümüyle yapılan, dini değerleri aşağılayıcı içerikli konuşma eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

Bunun üzerine etkinlik geçtiğimiz yıl dekanlık tarafından yasaklandı.