Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi devam ederken, başkente Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Kiev yakınlarında kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu. Rusya, sivillerin öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanlamış ve olayın Birleşmiş Milletler'de (BM) araştırılmasını istemiş ancak İngiltere bu talebi reddetmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, gazetecilere yaptığı açıklamada, ""Korkarım ki Buça'da olanlara baktığınız zaman, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in Ukrayna'da yaptıklarından gördüklerimiz, bana soykırımdan çok uzak görünmüyor" dedi.

DAHA FAZLA YAPTIRIM SİNYALİ

İnsanların olanlara tepki vermesinin şaşırtıcı olmadığını da ifade eden Johnson, "Vladimir Putin rejimine" yönelik daha fazla yaptırım kararı alınacağından şüphe duymadığını söyledi.

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Barbara Woodward da dün yaptığı açıklamada, Buça'dan gelen görüntüler, sokaklara atılan cesetler, toplu mezarlar ve tecavüzlerle ilgili haberlere atıfta bulunarak, bunların "muhtemelen bir soykırım kanıtı" olduğunu söylemişti.