Yeşil Bölge’de güvenlik güçleriyle Sadr’a bağlı milisler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda havan topu ve diğer ağır silahlar da kullanılıyor.

Güvenlik güçleri ve Sadr’a bağlı kişiler arasında yaralıların olduğu ifade edildi.

Öte yandan yerel medyada, silah seslerinin sürdüğü Yeşil Bölge’ye havan topu düşmesinin ardından ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde sirenlerin çaldığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Irak Misyon Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, taraflara silahlı çatışma ve şiddetten uzak durması çağrısı yapmıştı.

SADR AÇLIK GREVİ İLAN ETTİ

Bu arada Sadr Hareketi lideri Mukteda El Sadr, Irak'ta şiddet ve silah sesleri durana kadar açlık grevi yapacağını duyurdu.

SADR DESTEKÇİSİ KOMUTAN ÖLDÜ

Sadr Grubu'nun askeri kanadı Seraya es-Selam, çatışmalarda komutanlardan Akil Cohi'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BM'DEN SÜKUNET ÇAĞRISI

 Irak'taki Birleşmiş Milletler Misyonu UNAMI tarafından yapılan açıklamada, Sadr destekçilerine Yeşil Bölge’yi terk etmeleri ve hükümet binalarını boşaltmaları çağrısında bulunuldu.

Sadr destekçilerinin Yeşil Bölge’yi basmasının ardından başkent Bağdat’tan sonra ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 19.00’dan itibaren bir sonraki duyuruya kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyurulmuştu.

Sadr sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siyasetten çekildiğini açıklamış, Sadr Grubu’na ait Türbe-i Şerif ile müze dışındaki tüm kurumları kapatmaya karar verdiğini belirtmişti.