Nevruz’u fırsat bilerek Van'a gelen yaklaşık 60 bin İranlı turist, 13 günlük tatil süresince konaklama ve tekstil başta olmak üzere birçok sektörde esnafın yüzünü güldürdü.

Şehirdeki alışveriş festivaline denk gelen Nevruz tatili, Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafa destek sağlamış oldu.

Kentteki otelleri dolduran İranlı turistler, mağazalardan alışveriş yaparak kent merkezindeki restoran ve lokantalarda da yoğunluk oluşturdu.

“VAN ARTIK TURİZM İLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR ŞEHİR”
İranlıların Van esnafına adeta can suyu olduğunu belirten Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, “Van ekonomik olarak kendisine bir vuku buldu. Ekonomik sürecin getirdiği sıkıntılar Nevruz’un etkisiyle azaldı. Shoping Fest çerçevesinde Van’da olan ekonomik döngü inşallah bundan sonraki dönemlere daha farklı sirayet eder. Van artık turizm ile bütünleşmiş bir şehir.

Konaklama tesislerimiz, restoranlarımız, kafelerimiz A’dan Z’ ye çok güzel bir konseptle faaliyet gösterdi. Yapılan konserler ve etkinlikler ile şehir cıvıl cıvıl oldu. İranlı misafirlerimiz, Van’ı önemsediklerini ve oldukça memnun olduklarını, bundan sonraki süreçte Nevruz’u beklemeden geleceklerini belirttiler. Van’da eylül ekime kadar sürekli bir canlılık var. İnşallah 12 ay boyunca sürekli hizmet eden bir turizm kenti olarak gündemde kalacağız.” dedi.