İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kenti yakınlarında 6 çocuğuna iftarlık almak için evden çıkan bir gözü hiç görmeyen diğer gözü az gören Filistinli bir kadını öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli kadın Beytüllahim'deki devlet hastanesinde tedaviye alındı.

Açıklamada, 47 yaşındaki Filistinli Ghada Al-Sabatin'in kan kaybından hayatını kaybettiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, olayın Beytüllahim'in batısındaki Husen beldesinde yaşandığını aktardı. İsrail askerlerinin bir kadına ateş açtığı, çok sayıda Filistinlinin yaralı kadını hastaneye ulaştırmak için olay yerine geldiği belirtildi.

İsrail basınındaki haberlerde ise Filistinli bir kadının askerlerin bulunduğu noktaya ilerlediği, "dur" çağrılarına uymadığı, ardından askerlerin kadına ateş açtığı ifade edildi.

'İSRAİL TERÖR UYGULAMALARINI SÜRDÜRÜYOR'

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ''İsrail güçleri savunmasız vatandaşlara ateş ederek terör uygulamalarını sürdürüyor. Olaylar sonucunda yaşlılar, gençler ve kadınlar şehit düşüyor." açıklamasında bulundu.

'İSRAİL, RAMAZAN'IN KUTSALLIĞINA SAYGI GÖSTERMİYOR'

Mısır'daki El-Ezher Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada "İsrail askerlerinin vahşice ve kasıtlı olarak Filistinli Gade Sebatin'i öldürmesini kınıyoruz." ifadesi kullanıldı. "Sabıkaları zulüm ve ihlalle dolu askerlerin ramazanın kutsallığına saygı göstermediği" ifade edilen açıklamada, uluslararası topluma, tekrar eden bu suçları durdurmak için müdahale etme çağrısı yapıldı.

İsrail'in işgal ettiği topraklarda son üç haftada dört silahlı saldırı düzenlenmiş, olaylarda 14 İsrailli işgalci hayatını kaybetmişti. İsrail ordusu saldırıların ardından Batı Şeria'daki operasyonlarını artırmıştı. İsrail ordusunun Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarda en az 6 Filistinli hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.