İlahiyatçı-yazar Mustafa İslamoğlu, 2014 yılında Hilal TV'de bir Ramazan programında dünürü Mustafa Okuyan ile birlikte Peygamber Efendimiz'in 'şehvet düşükünü' olmadığını vurgularken Hz. Hatice hakkında 'arta kalan' ifadesini kullanması tepklere neden olmuştu. Tepkilerin ardından İslamoğlu, 'arta kalmış' değil 'arda kalan' ifadesini kullandığını belirtmişti.

'İSLAMCILAR SALDIRIYOR'

Geçtiğimiz aylarda yaşanan tartışmaların kapanmasının ardından İslamoğlu, kısa bir süre önce Youtube kanalında bir video paylaşarak kendisine yönelik tepkileri bir kez daha eleştirdi. Söz konusu videoda 5 yıl önceki görüntüler üzerinden kendisine operasyon çekildiğini ve bunu da 'İslamcılar'ın yaptığını öne süren İslamoğlu, bir kez daha Hz. Hatice hakkında 'arta kalmış' değil 'arda kalmış' ifadesini kullandığını vurguladı. Kendisine küfür edenleri ve 'Şia' diyenleri de eleştiren İslamoğlu, hakkında ortaya konulan tepkilere sessiz kalanları da çomarlıkla suçladı. 'Bu kadar haysiyetsizlik beni bile şaşırttı' diyen İslamoğlu yaşananların bir proje ve algı operasyonu olduğunu da vurguladı.

İSLAMOĞLU NEDEN ISRARLA GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞIYOR?

İslamoğlu'nun Peygamber Efendimizin evliliği hakkında yaptığı açıklamaların bütününde ifade edilmek istenenin doğru olduğu ama Hz. Hatice hakkında 'arta kalmış' ifadesinin söz konusu videoda net bir şekilde belli olduğu vurgulanırken, İslamoğlu'nun basit bir gafı tek bir sözle telafi edebilecekken neden ısrarla bu konu üzerine gittiği merak konusu oldu. Hatasını kabul etmemekle suçlanan İslamoğlu'nun, kelime oyunlarıyla kendini haklı çıkarmaya çalıştığı belirtildi. 

HaberVakti