Peki Google Ads modelleri nelerdir?

Arama reklamları:

İşletmenin ürün veya hizmetleri ile ilgili anahtar kelime aramalarında görüntülenir. Web sitenizin yapılan arama ağında ilk sıralarda yer almasını sağlar. Online reklamcılığın en popüler kanalları arasında yer alır. Arama ağı reklamları ile google ağında ürün ya da hizmet hakkında arama yapan kullanıcıların karşısına çıkar. Bu sayede markanıza olumlu yönde geri dönüşüm sağlayabilirsiniz.

Display reklamları:

İnternet sayfalarında görüntülenen resimli veya animasyonlu reklamlardır. İnternet mecralarının gelişmesiyle birlikte ön plana çıkan reklam türüdür. Display diğer bir deyişle banner reklamlar; web siteleri, bloglar, oyun siteleri, ticari portallar, dijital dergi ve haber kanalları, sosyal ağlar ve uygulamalar gibi dijital platformlarda kullanıcıların karşına çıkan reklam türlerinden biridir.

Video reklamları:

YouTube ve diğer video platformlarında görüntülenen video reklamlarıdır. Günümüz internet çağında video izleme platformları rağbet görmekte ve en çok tercih edilen platformlar arasında yer almaktadır. YouTube’da yüklenen videoların toplamı birkaç milyar seviyesinde yer alırken, günlük izleme süresi ise 1 milyar saati aşmaktadır. Bu bağlamda video reklamları, etkileşim alan ve hedef tüketicinin ilgisini çeken, en başarılı ve popüler reklam türlerinden biri haline geliyor.

Gmail reklamları:

Gmail kullanıcılarının gelen kutularında görüntülenen reklamlar. Gelişmiş hedefleme yöntemleri ile kullanıcılara mesaj şeklinde gönderilen reklamları ifade eder. Gmail hesabı bulunan kişiler, mail kutularına giriş yaptıklarında ekranın üst sekmesinde daraltılmış reklamlarla karşılaşırlar. Tıklama yapıldığı anda, reklam mail boyutunda açılarak genişletilmiş reklam alanına dönüşür.

Universal App reklamları:

Türkçe karşılığı Evrensel Uygulama Kampayaları olan Universal App reklamları, mobil uygulama reklamlarıdır. Uygulama reklamları, Youtube, Google Admob, Google Search, Google Display Network, Android Uygulama Mağazası ve Google Keşfet gibi tüm google reklam ağlarında görünür.

Shopping reklamları:

Alışveriş sitelerinde ürünlerin görüntülenmesini sağlar. Google üzerinde arama yapan kullanıcılar, ziyaret ettikleri web sitelerinde reklam türü olan shopping ads ile karşılaşır. Reklamverenler, web sitelerinde yayınlanan reklamlarda ürün ya da hizmetin başlık, görsel, marka, ve fiyatlar hakkında bilgisini hedef kitleye sunar.
Bu  Google reklam türleri, işletmelerin hedef kitlesine ulaşmasına, daha fazla müşteri kazanmasına ve satışlarını artırmasına yardımcı olur.

Küçük işletmeler için en uygun Google Ads reklam türleri şunlardır:

Arama reklamları: Bu reklam türü, hedef kitlenin ürün veya hizmetlere ilişkin anahtar kelime aramalarında işletmenin reklamını görmesini sağlar.
Display reklamları: Küçük işletmeler için bu reklam türü, hedef kitlenin internette gezdiği sitelerde reklam görmesini sağlar.
Shopping reklamları: E-ticaret işletmeleri için ideal olan bu reklam türü, ürünlerin alışveriş sitelerinde görüntülenmesini ve satış yapmasını sağlar.
Bu Google reklam türlerinin seçimi, işletmenin hedef kitlesi, bütçesi ve pazarlama amaçları gibi faktörlere bağlıdır. Öncelikle, işletmenin hedef kitlesinin internet kullanım alışkanlıkları ve reklam türlerine olan yanıtlarının anlaşılması önemlidir.

İşletmeler Profesyonel Google Ajanslarıyla çalışmalı mı?

İşletmelerin profesyonel bir Google Ads ajansıyla çalışması kararı, işletmenin pazarlama amaçları, bütçesi ve reklam stratejisi gibi faktörlere bağlıdır. Profesyonel bir ajans, işletmenin reklam kampanyalarının verimliliğini ve etkililiğini optimize etmek için tecrübe ve bilgi birikimine sahiptir. Ayrıca, zaman ve enerji tasarrufu sağlar, daha büyük sonuçlar ve daha yüksek ROI (Return on Investment) elde etme şansı sunar. Ancak, bazı işletmeler, kendilerinin reklam stratejilerini kendileri yürütebilecek veya daha küçük bütçeleri nedeniyle profesyonel bir ajansa ihtiyaç duymayacaktır. İşletmenin amaçları, bütçesi ve mevcut reklam stratejisi değerlendirilerek en uygun seçenek belirlenmelidir.