İsrail Cumhurbaşkanı Yitrak Herzog’un Ortadoğu ülkelerine düzenlediği resmi ziyaretleri bölgede tepki toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’ye de gelmesi planlanan İşgalci Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Yitrak Herzog’un önümüzdeki günlerdeki ziyareti birçok ilde tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

İşgalci Siyonist İsrail’e Trabzon’dan Büyük Tepki

Ziyarete Trabzon’dan da tepki var. Şehirdeki birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek “Trabzon Kudüs Dayanışma Platformu” olarak ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cuma namazının ardından Trabzon Meydan’da bulunan İskenderpaşa Camii önünde bir araya gelen platform üyeleri “İşgalci İsrail Cumhurbaşkanı ülkemize gelmemeli” diye haykırdı.

İşgalci İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili zulüm fotoğrafları sergilendi

Basın açıklaması vatandaşlar tarafından da geniş bir ilgi görürken katılımcıların ellerinde İşgalci Siyonist İsrail’in başta Mübarek Mescid-i Aksa ve Kudüs olmak üzere Filistin’de uyguladığı işgal ve şiddet politikalarını gösteren dövizler olduğu görüldü.

Platform adına basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Ortahisar İlçe Temsilcisi Çağlar Karakuş okudu.  Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördüğümüz zamanlardan geçmekteyiz. İslam âlemi ve mazlum tüm coğrafyalar her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor.

Yönümüzü nere dönsek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Ve atılması gereken adımlar ne kadar gecikse vebali bir o kadar büyüyor.

İşgalci İsrail Cumhurbaşkanı ülkemize gelmemeli!

Önümüzdeki günlerde İşgalci İsrail rejiminin cumhurbaşkanının ülkemize gelmesini milletimiz ve ümmet adına büyük bir kaygıyla karşılıyor ve kabul etmiyoruz.

İnsanlığa karşı işlediği bunca terörist faaliyetler aşikarken işgalci rejimin bir sözde temsilcisinin üst düzey temaslarda bulunması, vicdanları yaralayan son derece onur kırıcı bir durumdur. Bu utancın aziz milletimize ve ümmete yaşatılmaması için alınan ziyaret kararının behemehâl iptal edilmesini talep ediyoruz.

Zorbalığı bir politika olarak benimseyen ve zulümlerini her boyutuyla Filistin coğrafyasına, hususiyle haremimiz Mübarek Mescid-i Aksa’nın bulunduğu kutsal Kudüs şehrine yaymaya devam eden işgalcinin hiçbir şey olmamış gibi ülkemizde bulunacak olmasını iyiye yormak mümkün değildir.

Yapılmak istenen, bir süredir bölgede sürdürülen normalleşme adımlarına Türkiye üzerinden meşruiyet kazandırmak ve yapılan bunca zulümleri dünya kamuoyunun gözünden kaçırmaya çalışmaktır.

739b6bad-856b-4f86-a9a5-86f5d24efb07

Mescid-i Aksa baskınları devam ediyor, Müslümanların evleri yıkılıyor

İşgalci rejiminin işlediği cürümler sayılamayacak kadar çoktur. Gün geçmiyor ki işgalciler Mübarek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek haremimizin izzetini kirletmiyor olmasın.

Gün geçmiyor ki kardeş Filistin’de masum bir ailenin yuvası işgal güçleri tarafından yıkılmış olmasın.

Gün geçmiyor ki çocuklar ve gençler vahşice gözaltına alınmış, kadınlar şiddete maruz kalmış olmasın.

Bunlara benzer nice zalimliği bütün insanlığın gözü önünde pervasızca işleyen, şiddeti ve saldırıyı normalleştiren ve bölgeyi kaos ateşine atmaktan çekinmeyen bir rejimin sergilediği arsızlık ve hayasızlıkların hak ettiği karşılık onların temsilcilerini kendi vatanımızda ağırlamak değil, Akif’ce deyişle olsa olsa yüzlerine tükürmek ve yanımızdan kovmaktır.

İstiklale âşık bir milletin torunları olarak, nice masum Filistinlinin sesleri semamızı inletirken İşgalci Siyonist İsrail Cumhurbaşkanının öz topraklarımıza elini kolunu sallayarak geliyor olmasını düşünmek bile istemiyoruz.

Tarih boyunca mazlum milletlere kucak açmış asil milletimize ve her karışı şüheda kanıyla sulanmış izzetli vatanımıza yakışan, bir işgal cumhurbaşkanını ağırlamak değil, Filistin’de işledikleri cürümlerden ötürü hesap vermeye davet etmek ve insanlık adına yüce divana çıkarmaktır.

Devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz!

Bu arsız ziyaret girişimi karşısında devlet yetkililerimizi gerekeni yapmaya, sivil toplumun bütün bileşenlerini de tepki göstermeye ve topraklarımızın kirletilmesine müsaade etmemeye davet ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki işgal ettikleri topraklardan tamamen çekilmeden ve yaptıklarının hesabını eksiksiz olarak vermeden, işgalcilerle birlikte atılacak her adım kamu vicdanını derinden yaralayacak ve tarihimizde bir utanç sahnesi olarak kalacaktır.

Aynı şekilde Müslüman halkların Filistin davasına gerekli önemi vermemesi ise ayrı bir vakadır. Filistin davası için gayret göstermek İmanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir.

Elbet bir gün toprak olacağız, tek gayemiz Allah’ın rızadır. Haysiyetimizle yaşayalım ki, şerefli bir ölüm bizi bulsun.

Allah’ın laneti zalimlerin ve tüm işbirlikçilerin üzerine olsun,

Allah’ın laneti İslam âlemi arasında nifak saçanların üzerine olsun.

Zafer İslam’ındır ve Zafer yakındır!”

İşte açıklamanın videosu: