Wall Street Journal, İsrail'in Körfez ülkeleri ve Fas ile normalleşmesinin işgalci ülkenin askeri sanayileri için büyük bir nimet haline geldiğini belirterek, BAE ve Bahreyn'in normalleşme anlaşmalarını imzaladıktan sonra İsrail hava savunma sistemlerini satın aldığını, bir fabrikanın ise İsrail hava savunma sistemlerini satın aldığını kaydetti.

Gazete, örneğin BAE'nin, düşman insansız hava araçlarını vurmak için tasarlanmış küçük bir sistem olan son "Dubai Expo"yu korumak için İsrail "Rafael Drone Dome" hava savunma sistemini satın aldığına dikkat çekti.

İsrail Savunma Bakanlığı, savunma şirketlerinin üç ülkeyle (BAE, Bahreyn ve Fas) üç milyar dolardan fazla değerde anlaşmalar yaptığını ve bunun İsrail'in küresel askeri satışlarını geçen yıl 11,3 milyar dolarlık rekor seviyeye çıkarmasına yardımcı olduğunu belirtti. ve Körfez ülkelerine yapılan satışlar, İsrail'in toplam askeri ihracatının sadece %7'sini oluşturuyordu.

Rapora göre, İsrail askeri müteahhitleri de Fas'ta drone fabrikaları kurmak için sözleşmeler imzaladı.

Savunma müteahhitleri, üç ülkeye gelişmiş radar teknolojisinden siber güvenlik sistemlerine kadar her şeyi satmak için görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Ve bugüne kadarki en geniş kapsamlı anlaşmalardan birinde İsrail, bu yılın başlarında BAE'nin insansız hava araçları, seyir füzeleri ve füzeleri vurmak için füzeler kullanan "Örümcek" olarak bilinen gelişmiş bir mobil hava savunma sistemi satın almasının önünü açtı.

Bir başka İsrailli şirket olan Avnon, BAE ve Fas'a havaalanlarını, askeri üsleri, elektrik santrallerini ve diğer küçük alanları drone saldırılarından korumak için tasarlanmış "Skylock" adlı küçük bir hava savunma sistemi sattı.

Avon Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Stacey Dotan, "Fas'a ek olarak yeni bir oyun alanı" dedi.

İsrailli yetkililer, anlaşmaların imzalanmasından bu yana özellikle savunma satışları alanında Bahreyn, Fas ve BAE'deki mevkidaşlarıyla 150'den fazla görüşme yaptıklarını doğruladı.

Gazete, İsrail ile Körfez ülkeleri arasındaki savunma işbirliğinin büyük bir kısmının gizlice devam ettiğine dikkat çekti.

İsrail, BAE ve Bahreyn'deki liderler, İsrail'le yakın çalışırlarsa Körfez komşularına saldırmakla tehdit eden İran'ı açıkça kızdırmamak için güvenlik anlaşmalarını kamuoyunun dikkatinden uzak tutmaya çalıştıklarını söylüyorlar.