Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Şehitler Mahallesi’nde ikamet eden tır şoförü Şahin Gökmen (70), “Antalya’ya gidiyorum” diyerek 23 Ekim’de evinden ayrıldı. Evden ayrıldığı günden beri Şahin Gökmen’den haber alamayan ailesi, aramaya koyuldu. Şahin Gökmen’in Antalya’dan bir grupla Ürdün’e gittiğini haber alan aile, araştırmalarına devam etti. Babasının ve yanındaki 4 kişinin Ürdün’den İsrail’e kaçak yollarla girmeye çalışırken yakalanarak nezarete atıldığı bilgisini alan oğlu Emre Gökmen, konsoloslukla iletişime geçti. Babasını sağ arayan Emre Gökmen’in Ürdün Konsolosluğu’ndan babasının İsrail’e 4 arkadaşıyla birlikte kaçak yollarla geçmeye çalışırken öldürüldüğü, bir kişinin yaralandığını, diğer 3 kişinin ise nezarete atıldığı bilgisine ulaştı. Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle cenaze dün öğle saatlerinde İstanbul Havalimanı’ndan alındı.

Bir vatandaşımız şehit ettiler, 3 vatandaşımız ise hâlâ ellerinde

Vatandaşımız Şahin Gökmen şehit edilirken, nezarte atılan 3 kişininse hâlâ serbest bırakılmadığı öğrenildi. 

“Dışişleri Bakanlığımızın katkılarıyla herhangi bir ücret ödenmeden cenaze Türkiye’ye geldi”

Sürece ilişkin bilgi veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Şahin Gökmen’in geçtiğimiz hafta cuma günü sabah 10.00 sıralarında kesin olarak öldüğü bilgisi teyit edildi. Süreçle Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yasin Ekrem Serim yakından ilgilendi. İşlemlerin sürmesinin ardından cenazeyi aile dün teslim aldı. Cenazenin Türkiye’ye gelmesi için yaklaşık 2 bin 500 – 3 bin dolar civarlarında bir masraf söz konusuydu. Gerekirse Gölcük Belediyesi olarak biz karşılamak istediğimizi söyledik. Fakat Dışişleri Bakanlığımızın katkılarıyla herhangi bir ücret ödenmeden cenaze Türkiye’ye geldi” dedi.

Defnedildi

Şahin Gökmen’in cenazesi Gölcük Şehitler Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Cami’de kılınan namazın ardından Şehitler Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve TBMM 20. Dönem Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz da katıldı. Cenaze namazını ise Şevki Yılmaz kıldırdı.

AW757324_02

AW757324_01-782x440