İsrail medyasının Dünya geneline yaydığı ve yalan olduğu birkaç gün içerisinde çıkan haberi 27 Ocak 2023 tarihinde yaşanmıştı. Hatırlanacağı üzere 27 Ocak’tan önceki haftalarda işgal polisi tarafından Filistinli Müslümanların yaşadığı mahallelere ve mülteci kamplarına “insanlık suçu” denilebilecek saldırılar gerçekleştirilmişti. Onlarca sivil insan o saldırılarda yaşamlarını yitirmiş ve saldırılar karşısında iistişhad eylemi yapan genç bir Filistinli, işgalcilere karşı tek bir tabancayla saldırı gerçekleştirmiş ve 7 yerleşimci ölmüştü. İsrail medyası bu olayı dünya medyasına “Sinegog saldırısı” diye servis etmiş ve yazık ki ülkemizde de yayın kuruluşları haberi aynı başlıkla vermişti. Ancak olayın sinegogla hiçbir alakasının olmadığı ve bir cadde üzerinde gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. 

Bu hadiseden çok değil sadece birkaç ay önce Filistinli bir gazeteciyi uzun namlulu silahla vurarak katletmişler ve hadiseyi “Filistinliler öldürdüler” şeklinde yaymaya çalışmışlar bunun da bir yalan olduğu ilerleyen günlerde ortaya çıkmıştı. 

İsrail’in Türk medyasından yeni bir yalan

Haber İsrael ismiyle Türk okurlara yönelik haber yapan sitenin twitter sayfasında paylaşılan haberde yüzyılın en büyük yalanlarından biri olan “Filistinlilerin topraklarını sattığı” yalanına yer verildi.

Haber İsrael twitter sayfasında: “Yahudilerin işgali ve Filistinlileri evlerinden kovdukları tamamen yanlış bir bilgidir” şeklinde paylaşımına Türk okurlar “bu yalana kargalar bile güler” yorumlarıyla tepki gösterdi. Yaptıkları paylaşıma 1948 tarihli “Araplar Filistin’i işgal ediyor” manşetli bir gazete yazısını da ekleyerek yalanlarına güya belgeli havası vermek istediklri gözlerden kaçmadı.

İşgalci İsrail’in, Filistin topraklarında sivil insanlara yönelik yapmış olduğu katliamların üzerini örtmek, oluşacak tepkileri bertaraf etmek için “Filistinlilerin topraklarını sattığı” yalanı sistematik bir şekilde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu yalan, uzun yıllardır kirli bir propaganda aracı olarak kullanıldı çünkü katliamlar için önemli bir karartma imkânı veriyordu.

Şimdi bu yalan tekrar niçin gündeme getirildi?

Ortada, deyim yerindeyse fol yok yumurta yokken İsrail’in bir Türk medyası “Yahudiler işgal etmediler, Filistinliler de evlerinden kovulmadılar” türünden eski bir yalan habere yer vermesi ise ilginç bulundu.