NTV'de yer alan habere göre İstanbul'a su sağlayan barajlar kritik seviyede. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayına göre barajlardaki su miktarı yarı yarıya düştü.

10 barajın 8'inde su seviyesi yarıdan daha az. Kazandere ve Papuçdere ise kuruma noktasına geldi. Alibeyköy Barajı'nın da 4'te 3'ü kurudu.

İTÜ Maslak kampüsündeki inşaat alanında yangın İTÜ Maslak kampüsündeki inşaat alanında yangın

Rakamlar ve manzara endişe verici olsa da İSKİ'den İstanbulluların içini rahatlatacak haber geldi. Geçtiğimiz ay devreye sokulan Melen 3 sistemiyle İstanbul'a su takviyesi yapılacak.
Melen'den İstanbul'a su takviyesi yapılacağını söyleyen İstanbul Su ve Atıksu Teknolojileri Dairesi Başkanı İsmail Aydın, "Aylık bazda 10 milyon önümüzdeki sürece kadar da 50-60 milyon metreküp ilave bir su alacağız Melen sisteminden.
Şu anki verilerle yaz döneminde herhangi bir su sıkıntısı öngörmüyoruz ve yaşatmayacağız." dedi.

Melen takviyesiyle yaz aylarında baş gösterebilecek su sıkıntısının önüne geçilse de İSKİ'den İstanbullulara tasarruf çağrısı geldi. Aydın, "Vatandaşlarımızın suyu çok bilinçli kullanmasını su kullanımının azami olmasını istiyoruz. Duş sürelerinin değiştirilmesi, lavabo kullanımnda tasarruflu sistemlere yönelinmesi, park ve bahçe sulanması halı kilim yıkanması araçların yıkanması gibi hoyratça kullanım da bunları etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.