Platin Dergisi tarafından bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos iş birliğiyle belirlenen ve ülke ekonomisine katkı sunan şirketleri bir araya getiren "Platin Global 100 Endeksi" kapsamında verilen "Platin Global 100 Ödülleri" sahiplerini buldu.

Bakan Karaismailoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri projelerin ülke ekonomisine, üretimine, istihdamına, yatırımına, turizmine ve ticaretine sağladığı katkıdan bahsetti, dünyada krizlerin konuşulduğu bir ortamda yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

"İstanbul Havalimanı'nı 178 milyon yolcu kullandı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projelerden bahsederek, bu projeleri günlük kullanan araç sayılarına ilişkin bilgiler verdi.

İstanbul Havalimanı'nın son dönemde kırdığı rekorlara işaret eden Karaismailoğlu, "Hizmet kalitesiyle dünyanın en iyi havalimanı olarak bütün otoriterler tarafından seçildi ve her ay ayrı bir rekor kırıyor. Bugüne kadar da 1,2 milyon uçak 178 milyon yolcu taşıdı. Yazın 1400 ortalamasında uçak ve 230 bin yolcu, bugünlerde 1200 uçak ortalaması yine 200 bine yakın yolcusuyla beraber uzun yıllar, yüzyıllar bu ülkeye hizmet edecek." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, İstanbul Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da büyümeye devam ettiğini kaydederek, 26 olan havalimanı sayısının 57'ye çıktığını anlattı.

Yaptıkları yatırımların yüzde 20'sini yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, bu projeler arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nın yüzyıllar boyunca Türkiye'ye hizmet edeceğini bildirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden bir günde geçen araç sayısının 130 bine ulaştığını dile getiren Karaismailoğlu, Osmangazi Köprüsü'nü kullanan araç sayısının ortalama 50 binleri bulduğunu söyledi.