Gönülbağı Vakfı ve Hucurat Hareketi’nin birlikte organize ettiği Aksa Çocuk Şenliği programı Tophane parkında gerçekleştirildi.

Yaşları 6 ile 11 arasında değişen çocuklar Pazar günü öğlen namazıyla birlikte şenliğin yapılacağı alana velileriyle birlikte gelmeye başladılar. Etkinlik alanında kurulan istasyonların her birinde farklı etkinlikler yer aldı. Yaş gruplarına göre gruplandırılan çocuklar kimi istasyonda okunan hikâyeleri dinlediler, kimi istasyonda Filistinli çocuğu karakterize eden Hanzala’yı dinlediler, kimi istasyonda boyamalar yaptılar.

rsm3rsm2rsm1

rsm4

Aksa Çocuk Şenliği etkinliğine Kudüs Çocuk Andı ile başlayan çocuklar soru-cevap yarışmalarında ödüller kazandılar. Kimi çocuk Kubbetus Sahra maketi, kimisi Kudüs Hikâye ve Boyama Seti, kimisi Kudüs tişörtleri kazandılar.

Şenliğin ilerleyen bölümlerinde çocuklar geleneksel mahalle oyunları olan mendil kapmaca, halat çekme ve çuval yarışı gibi oyunlar da oynadılar.

150 çocuğun katıldığı Aksa Çocuk Şenliği’nde ayrıca çocuklara Beyoğlu Belediyesi tarafından da patlamış mısır ikram edildi.

Unutamayacakları bir gün geçiren çocuklar kadar çocukların velileri ve bölge insanı da yapılan etkinliği çok beğendiler.