Bugünlerde İstanbul sokaklarında müthiş bir ajanlar savaşı yaşanıyor. İddialar, Beyoğlu’nda yürüyen İsrailli bir turist grubunun Mossad tarafından bulunduğu yerden zırhlı bir minibüsle alınıp doğruca havalimanına götürülüp, İsrail’e uçurulması haberiyle başladı. İsrail medyasına göre söz konusu İsrail vatandaşları eğer oteline ulaşsaydı orada kendilerini bekleyen İran ajanlarıyla burun buruna gelecekti.

İRANLI CASUSLAR İSTANBUL'DA SUİKAST MI PLANLADI?

Son bir ay içinde İran’da üst üste çok önemli isimler hayatını kaybetti. Tahran’da öldürülen Hassan Siad Khoda’nın ardından davet edildiği akşam yemeğinden zehirlenen havacılık uzmanı Ayoob Entezari ile Natanz nükleer tesisinde çalışan Kamram Malapour da hayatlarını kaybeden isimler oldu.

Bir de evinin çatısından düşerek öldüğü söylenen Kudüs Gücü Birimi 840’ın önemli bir üyesi olarak bilinen Albay Ali Esmaelzadeh var.

İran rejimine muhalif, Suudi Arabistan destekli kaynaklar, son derece önemli iki bilim adamının ölümünün halktan saklandığı ya da önemsiz kişiler gibi gösterilmeye çalışıldığını, Albay Esmaelzadeh’in de aslında Mossad suikastlarıyla ilgili bir soruşturmada şüpheli olduğu için intihar ettiğini yazdı.

iran israil-1

SUİKASTİN İNTİKAMINI MI ALMAK İSTEDİ?

İddia o ki bu yaşananlar, suikastlara engel olamayan Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tayeb’in koltuğunu sallamaya başlamış. Tayeb de öldürülen değerli hedef kadar değerli bir İsrailli hedefi seçmek yerine, tüm İsrail vatandaşlarını hedef olarak belirlemiş.

İRANLI SUİKAST ÇETESİ OPERASYONLA ÇÖKERTİLDİ

İstanbul'da yaşanması planlanan olası suikastlerin önüne ise İstanbul Emniyeti geçti. İsrailli bir grup turiste saldırı hazırlığında olan İranlı suikast çetesi çökertildi. CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre, polisin düzenlediği operasyonla yakalanan İranlı çetenin sorgusu için 4 günlük ek gözaltı süresi verildi. Ek gözaltı süresinin, çetenin yan bağlantılarının tespiti için alındığı öğrenildi.