Polis ekipleri silahla ateş açan saldırganla birlikte toplamda 4 kişiyi gözaltına alırken, yaralılar ise hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün saat 21.15 sıralarında Beyoğlu Tophane Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mega kentte akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası parkta kendi aralarında kartopu oynayan mahallenin gençleri o sırada yoldan geçmekte olan 6 kişilik mahalleli olmayan ve kim oldukları bilinmeyen bir gruba kartoplarından biri gelince sözlü tartışma yaşandı.

Mahalleli grup kendilerine kartopu gelen yabancı gruptan her ne kadar özür dilediyse de yabancı grup tansiyonu daha da arttırmaya devam etti. Mahalleliler tartışmanın gereksiz olduğunu ve gençlerin kartopu oynarken kazayla kendilerine kartopu geldiğini izah etmeye çalıştıysalar da üzerlerinde silah bulunan yabancı grup hiçbir şeye aldırış etmedi. Tartışmanın yaşandığı o esnada 6 kişilik yabancı grup bellerinden çıkardıkları silahlarla rast gele ateş açmaya başladılar. Ortalığın bir anda karıştığı silahlı saldırıda mahallelilerden 6 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandılar.

KARTOPU OYNAYAN GENÇLERE SİLAHLA SALDIRDILAR

Tophane’de karın keyfini çıkararak parkta akşam saatlerinde kartopu oynayan 10-15 kişilik mahallenin gençlerine kim oldukları belli olmayan silahlı 6 kişilik grubun silahlı saldırısı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olayın ardından ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı 3 kişiyi yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Diğer 3 yaralının ise özel araçlarla çevrede hastanelere götürüldüğü öğrenildi.

MAHALLELİ: "KİM OLDUKLARINI BİLMİYORUZ, BİR ANDA SİLAHLA SALDIRDILAR"

HaberVakti.com editörlerimiz görgü tanıklarından Ercan Avli'yi dinledi. Mahalle sakinlerinden olan Avli, "biz o sırada camiden çıkmıştık ve olayın hemen yakınındaki kafede çay içiyorduk. Mahallenin gençleri kendi aralarında kartopu oynarken 6 kişilik mahalleden olmayan gruptan birine kartopu değmiş. Bunun üzerine mahallenin gençleriyle ağız dalaşına girmişlerdi. Ben ve birçok mahalleli o sırada o gruba sakin olmalarını, büyütülecek birşeyin olmadığını söylediysek te bir işe yaramadı. Tansiyonu yükselttiler. O sırada hiç anlamadığımız bir şekilde silahla saldırmaya başladılar. Mahalleli olan 6 kişi yaralandılar. Silahlı saldırıda bulunan o grup ise o hengamede kaçıp gittiler." ifadelerine yer verdi.

POLIS SALDIRGANI VE 3 KİŞİYİ YAKALADI

Yaralıların hayati tehlikelerinin ise olmadığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan silahlı kavganın ardından olay yerine gelen polis ekipleri ve bekçiler ise saldırıyı gerçekleştiren silahlı şahısla birlikte 4 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 4 kişi emniyete götürülürken, polis ekipleri ise olayla ilgili çalışma başlattı.