Netflix’de yayınlanan Can Evrenol’un yönetmenliğini yaptığı, Başrollerde Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü (Medcezir), Okan Yalabık (Muhteşem Yüzyıl) ve Ayça Ayşin Turan (Meryem)’ın başrolünü paylaştığı dizi film 2018 yılında yayınlanmaya başladı. 3 sezon devam etti.  Dizi Filmin konusu günümüz İstanbul’unda yaşayan ve kadim gizli bilgi ile bağ kurmayı keşfeden genç bir adam, şehri ölümsüz bir düşmandan kurtarmak için maceraya atılıyor. 

Dizi filmin1 Sezonun 2. Bölümünde

Hakan, Muhafız‘a dair anlatılanlara inanmakta zorlanıyor. Ölümsüz’ün ona ulaşmasını engellemek için yerinden ayrılmaması söylense de o, Memo’yu bulmak için gizlice araştırmaya çıkıyor.

1 Sezonun 3. Bölümünde

Hakan ve Zeynep, yüzüğü koruyan Sadık biri ile buluşmak üzere ellerindeki adrese gelirler. Ancak tek buldukları şey, ücra köşede boş bir köhne evdir.

1 Sezonun 4. Bölümünde

Hakan, Faysal Erdem’in Ayasofya projesini almasını kutlama için tertiplenen bir partide yeni işine başlar. Zeynep ise yüzük taşını bulmak için ipuçlarını takip eder. Araştırmaya devam eder.

1 Sezonun 5. Bölümünde

Hakan kendi soy geçmişini öğrenmek için Büyükada‘yı ziyaret ederken; Zeynep ve Kemal, yüzük taşını aramak için Mimar Sinan’ın türbesinin bulunduğu Süleymaniye’ye gider.

1 Sezonun 6. Bölümünde

Hakan, bir sevgili bulur; yeni aşkı ile ilgilenmek ve muhafız olarak sahip olduğu görevler arasında tereddüde düşer, ne yapacağına karar vermekte zorlanır. Emir’i eve geri gönderen Kemal, hançeri aramak üzere dışarı çıkar.

1 Sezonun 7. Bölümünde

Müzenin güvenlik sistemini aşmak için daha iyi bir yol bulmaya zaman olmadığından Zeynep, Hakan’ın plânını kabul eder. Ama bu plân riskleri de beraberinde getirir.

1 Sezonun 8. Bölümünde

Zeynep, babası için Timur’dan yardım ister. Faysal Erdem, Mazhar’ın son hareketlerini tasvip etmez. Leyla, Hakan’la ilişkisi nedeniyle kendini çelişkide hisseder.

1 Sezonun 9. Bölümünde

Hakan, suç mahallinden uzaklaştırılırken beklenmedik bir şey görür. Ölümsüz hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyen Kemal, mevcut statüsünü ve daha pek çok imkânı riske atar.

1 Sezonun 10. Bölümünde

Gözü aşktan başka bir şey görmeyen Hakan, eğitimini ve muhafız görevlerini savsaklamaya başlar. Leyla ona ‘ölümsüz’ün kanının gizli bir güce sahip olduğunu söyler.

2 Sezonda dizi film 8 bölüm yayınlanır.

3. Sezon ise 7. Bölümde final yapar.

3. Sezon 7. Bölümde

Yüzlerce yıllık bir ihanetin etkisiyle harekete geçen Vezir, herkesin kaderini belirleyecek ani bir saldırıda Hakan’ın karşısına tüm İstanbul’u çıkarır.

Tüm İstanbul’u “daha bitmedi” diyerek” (daha önce İstanbul’da ne yapılmak istenmişti?!) geçidin açılması için gerek duydukları saldırıya;  kulakları çınlatan tüyleri ürperten bir sesle çağrıda bulunur. Muhafızın elindeki anahtarın bir hiç olduğunu söyler. Duyulan ses ile birlikte İstanbul’un dört bir yanından çağrıyı duyan insanlar güya uyanıp saflarına katılarak desteğe onun yanına gelir. Başroldeki kız “burası artık benim” der.

Bu sırada başka bir ses İstanbul artık uyanma vakti geldi çağrısı yapar. (Neyden uyanma?!)  Efendinize itaat edin! (Efendi kim!? Sizlere ölümsüzlüğü vereceğim! (Sahte Mesih!, Deccal’ Hangisi?) İnsanları kurtarmak için hazırladığım aşıyı hatırlıyor musun? Diye soruyor? (Filmde İstanbul içinde olduğumuz gibi bir salgın hastalıkla boğuşuyor) Hani ellerinle dağıttığın. (Aşı şu günlerde dağıtılıyor mu?) İşte o saldırın ta kendisiydi. Şimdi bütün İstanbul ölümsüzlüğü tadıyor. Kazanan benim, sen değilsin. Ne oldu muhafız? Şimdi koruyorum dediğin insanlar sana düşman mı oldular? (15 Temmuz ile bu cümlenin yakından ilişkisi olabilir mi?) Yukarıda ki paragraflarda geçen ayrıntılara dikkat ettiniz mi? Bu detaylara da sonraki yazılarımızda değinmeye çalışacağız.

Ama şimdi yazacaklarım bizi gaflet uykusundan uyandırmak dileğiyle!!

Hani başroldeki kızımızın bahsettiği o ses var ya!.. İşte o sesle birilerine mesaj gönderildi. Ama bu sefer dizi filmde değil. Nerde mi? Ne zaman mı? Hani hatırlar mısınız? İstanbul’da gece yarısı 01:12 sularında deprem ile birlikte gelen kulakları çınlatan tüyleri ürperten o garip sesin akıbetini sormuştu basın yayın organlarımız, bu gizemli sesin sırrını hepimiz merak etmiştik. Ama kimse cevap verememişti!

Şimdi; o sesleri bu videodaki seslerle kıyaslayın bakalım, mesajın kime verildiğini iyice düşünün, sizin yorumunuz ne olacak?

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Onların bir oyunu var ise elbet Allah’ın da onlar için kurduğu bir oyun var.

Allah oyun kuranların en hayırlısıdır.  Onların oyunlarını şeytani hilelerini başlarına çarpacak olan Yüce Allahtır.

Selam ve Dua ile Allah’a emanet olunuz.