İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Büyük evliyaullahdan olan Mahmud Efendi, cuma namazına müteakip, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şeyhi, mürşidi olan Ali Haydar Efendi’nin Edirnekapı Sakızağacı mezarlığında bulunan kabrinin yanına defnedilecek.

Nakşibendi Tarikatı'nın lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Mahmut Efendi'nin vefatının ardından Nakşibendi yeni lideri kim olacak sorusu ile merak edildi. Mahmud Efendi yerine vekil olarak Hasan Kılıç'ı tayin etmişti.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu İsmailağa'da irşad faaliyetlerini Hasan Kılıç'ın yürüteceğini açıkladı.

Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, cenaze namazında İsmailağa Cemaati'nin yeni liderinin kim olacağını şu sözlerle açıkladı:

Şu tabiri kullanarak bize bu görevi, vasiyeti anlatmamızı söylemişti: Benden sonra tabirini kullanarak, "Son nefesimi kullanana kadar ben cemaatimin başındayım. Yerime Hasan Efendi'yi cemaatimizin başına bırakıyorum" Allah hepinizden razı olsun.