Yeni ve umut dolu bir başlangıçtır, Ramazan.
Kurtuluş reçetesi için sıraya giriştir, Ramazan.
Sırasını hakkıyla tamamlayıp Ramazan'ın sonuna ulaşan kullardan olmayı ümit ederek...
1.Zulumlerin bittiği,
2.Yaratılanı sev Yaratan'dan ötürü sözünün hepimize tesir ettiği,
3.Kendimizi hesaba çekmeyi alışkanlık ettiğimiz,sürekli başkalarının kusurlarını aramaktan vazgeçtiğimiz,
4.Allah'ın soracağı hesapları üzerimize almadan kendimize ait kısımlara odaklandığımız,
örneğin; biz namaz, oruç gibi farzları yaşarız ve anlatırız güzelliklerini ancak zorla namaz kıldırmak ,oruç tutturmak bizim görevimiz olmadığı gibi, bunlar olmadığında ceza biçmek de bizim görevimiz değil. Fakat hırsızlık, zulüm,iftira...vb durumlar bizim önceliğimiz olmalı. Bu konuda birey düzeltmeli kendini ve devlet eli ile cezası net olmalı rütbe,makam farketmeksizin. Çünkü kul affetmeyeceğim diye hareket etmeden, adil olan hakimlerin en mükemmeli bu haklardan vazgeçmem diye emir buyuruyor.
5.Şuan dünya üzerindeki tüm musibetlerin son bulduğu ve tövbeleri kabul olanlar olarak bundan sonrası için Allah'ın bizden razı olduğu,
6. Kadına şiddetin bittiği, cahiliye dönemi adetlerinin sona erip kadının ikinci sınıf birey olmaktan kurtulduğu,reklamlarda, sinemalarda kadının cinsel obje olarak kullanılmaması adına en azından bizim ülkemizde devletin ciddi adımlar attığı,
son zamanlardaki ;
- kadın cinayetleri,
-çocuk istismarları,
-tacizler
-mafyatik sokak çatışmaları ve bunlara yönelik özenti durumlar...vb davranışsal bozuklukların temel sebebi planlı ve programlı dizi filimleri ve sinema filimleridir.
RTÜK'ten ricamız bu programlar ve diziler ile ilgili önlem almasıdır.
6.Ülkemizdeki tüm siyasilerin hak ile hakikat ile donandığı,kendi çıkarları için değil Allah'a verdikleri söz üzere yönetimleri altındaki halkların çıkarları için çalıştıkları , ayrıştırmaya dair bir dil kulanacaklarsa eğer oda sadece hakikat üzere olsun diye inandığımız, güzel bir bayram olsun inşallah..
Hayırlı Bayramlar inşallah.