İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "73 terörist iade edilecek" açıklamasını yalanlamayı reddetti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Andersson, Türkiye'den terör örgütü YPG/PKK'lıların iadesi konusunda talep gelmesi durumunda, ilgili İsveçli yetkililerin bu durumu uluslararası hukuka uygun şekilde değerlendireceğini söyledi.

Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığı üzerindeki Türk vetosunun kaldırılması için Ankara'ya verildiği belirtilen  ve ülke kamuoyunda tepki toplayan taahhüt konusundaki gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı.

"TERÖRİST FAALİYETLERE KARIŞMADIYSANIZ, ENDİŞELENECEK BİR ŞEYİNİZ YOK"

Basın toplantısında ülkesinin pozisyonunu tekrarlayan Andersson, "İsveç ulusal ve uluslararası hukuka saygı göstermeye devam edecek, hiçbir İsveç vatandaşı iade edilmeyecek, karar bağımsız makamlar ve mahkemeler tarafından alınacak. Terörist faaliyetlere karışmadıysanız, endişelenecek bir şeyiniz yok" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta sona eren NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliği için Türkiye'ye "73 teröristin iadesi konusunda söz verdiğini" söylemişti.

Verilen taahhütlerin "hassasiyetle izleneceğini" kaydeden Erdoğan, sözlerin tutulmaması halinde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerinin TBMM'de onaylanmayabileceği uyarısında bulunmuştu.