İsveç Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

İsveç Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir maketi binanın önündeki direğe ayaklarından astı.

ERDOĞAN'I HEDEF ALAN TEHDİTLER

Terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazıyla Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan tehditler savrulduğu görüldü.

YORUMLAR DİKKAT ÇEKTİ

Stockholm'de 21 Ocak'ta NATO'ya hayır gösterisi yapılacağı ifade edilen paylaşımın altında hakaret içeren yorumlar da dikkati çekti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada görüntülere sert çıktı. Kurtulmuş, "İsveç'te gerçekleştirilen çirkin gösteri yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı değil tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez. Türkiye'nin NATO'ya girmek isteyen ülkelerin terör örgütlerine müsade etmemesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.

İSVEÇ BAŞBAKANI'NDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

Başbakan Kristersson, geçtiğimiz günlerde İsveç’te bir savunma düşünce kuruluşunun düzenlediği ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katıldığı konferansta ilginç açıklamalarda bulundu. Euronews Türkçe’nin haberine göre Kristersson, yaptığı konuşmada, Ankara’nın yaklaşımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve “Türkiye yapacağımızı söylediğimiz şeyi yaptığımızı teyit ediyorlar ama aynı zamanda yapamayacağımız ya da vermek istemediğimiz şeyleri istediklerini de söylüyorlar” ifadesini kullandı.

Aynı toplantıya katılan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da, ülkesinin komşusu İsveç’le aynı zamanda NATO’ya katılacağını düşündüğünü, kendilerinin “İsveç’e yeşil ışık yakılana kadar bekleyemeyiz” düşüncesinde olmadıklarını kaydetti.

"UYARACAĞIZ" DEMİŞTİ

İsveç, Finlandiya ve Türkiye, 2022’de Ankara’nın iki ülkenin NATO üyeliğine itirazlarını aşmak amacıyla üçlü bir anlaşma imzalamıştı. Ulf Kristersson, NATO üyeliği için İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında 28 Haziran’da imzalanan Üçlü Muhtıra’nın şartlarını çok ciddiye aldıklarını belirtmişti.

Kristersson, geçtiğimiz günlerde de Türkiye karşıtlığıyla bilinen eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül’ün, NATO anlaşması çerçevesinde teröristlerin Türkiye’ye iade edilmemesine yönelik gönderdiği mektuba yanıtında, İsveç’in terör üssü haline gelmemesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Kristersson, “Terör, terörün finansmanı veya başka bir suça bulaşmamış olanların korkacak bir şeyleri yok. Ancak İsveç dışındaki ülkeleri hedef alsa da hedef almasa da İsveç’in terör üssü olmasına izin vermeyeceğiz. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi Türkiye’nin de teröre karşı kendini koruma hakkı vardır. Bu konuda her zaman net oldum” ifadelerini kullanmıştı.