Itamar Ben-Gvir, Mevaseret Zion'da doğdu . Kudüs'te, Iraklı Yahudi göçmen bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir benzin şirketinde çalıştı ve yazı yazmaya başladı. Annesi, gençliğinde Irgun'da aktif olan ve ev hanımı olan Kürt Yahudi bir göçmendi . Ailesi laikti, ancak bir genç olarak Birinci İntifada sırasında dini ve radikal sağ görüşleri benimsedi . Önce Müslümanların Batı Şeria'dan çıkarılmasını savunan Moledet'e bağlı ırkçı bir gençlik hareketine katıldı ve ardından yasa dışı olan daha radikal Kach ve Kahane Chai partisinin gençlik hareketine katıldı. Kach'ın gençlik koordinatörü oldu ve 14 yaşında gözaltına alındı. Reşit olduğunda, İşgalci İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından aşırı ırkçı tutumu nedeniyle hizmetten muaf tutuldu.

Haham Meir Kahane'nin  onlarca yıldır beslediği aynı tür tehlikeli, ırkçı ve nefret dolu siyasi konuşmalarını dinleyerek yetişti. Siyonist İsrail, Meir Kahane'in ırkçı poltikaları önceleri gayrimeşru olarak gördüğünü söylese de bu politkaların birçoğunu geliştirerek uyguladı.

Meir Kahane'in teklif ettiği ırkçı politikalar

Sahillerde Ayrım

Yahudiler ve Yahudi olmayanlar için ayrı plajlar kurulacak. Sahilde bulunan ikinci kişilerin bir üyesine ait bir kişi altı ay hapis cezasına çarptırılacak

Yahudi olmayan statü

A. İsrail Devleti'ndeki Yahudi olmayanlar, İsrail Devletinde hiçbir ulusal haktan ve siyasi işlemlerde yer almayacaktır. Yahudi olmayan bir kişi herhangi bir yetkili makama atanamayacak ve Knesset'e veya başka bir devlet ve kamu kuruluşuna yapılan seçimlerde oy kullanamayacak.

B. Yahudi olmayanlar görev, vergi ve kölelik üstlenmek zorunda kalacaklar. Köleliği ve vergileri kabul etmezse, zorla sınır dışı edilecek.

• İkamet kısıtlaması – Yahudi olmayan bir kişi Kudüs şehrinin yetki alanı içinde yaşamayacaktır.
• Akraba evliliği yasağı – ülkenin Yahudi vatandaşlarının hem İsrail'de hem de yurtdışında Yahudi olmayanlarla evlenmelerine izin verilmez. Bu tür evlilikler kesinlikle evlilik olarak kabul edilmeyecektir.
• Yahudiler ve Yahudi olmayanlar arasındaki evlilik dışı ilişkiler

A. İsrail Devleti Yahudilerinin, evlilik dışında bile, Yahudi olmayanlarla hiçbir şekilde tam veya kısmi evlilik ilişkisi kurmalarına izin verilmez. Bu bölümü ihlal eden herkes iki yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

B. Bir Yahudi ile evlilik ilişkisi bulunan Yahudi olmayan bir kişi 50 yıl hapis cezasına çarptırılır. Yahudi olmayan bir erkekle ilişkisi olan bir Yahudi fahişe veya bir Yahudi erkek, beş yıl hapis cezasına çarptırılır.

Bu tekliflerin Nazi'nin ırkçı politikalarına benzerliğiyse dikkat çeken bir husus