Kendilerini "millet ittifakı" olarak isimlendiren CHP, HDP, İP, SP partilerinin kendilerine ait bir iradeleri olsaydı çözümleme çok daha kolay ve basit olabilirdi.

Lakin öteden beri gözlemlediğimiz odur ki, bu ittifaka yön veren bir DİP zeka (akıl değil) mevcut.

DİP zekanın en öncelikli hedefi Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Gerisi füruat.

Dip zeka cumhurbaşkanlığı seçimi için yöntem belirlemek amacına matuf yoklamalar yapıyor. Biden'e seçim kazandırılmasının oluşturduğu dalga ile Erdoğan'ın indirilebileceği umuduna kapılmışlardı. Fakat biden etkisi Sayın Erdoğan'ın daha da güçlenmesine sebep oldu gibi. NATO toplantılarındaki Türkiye’nin başat konumu, dip zekayı ve yönettiklerini şokladı.

Dip zeka şimdi; Seçime ortak adayla mı, yoksa birçok adayla mı girecek? hangi ŞAHISLAR aday yapılacaklar bunun kararını belirlemenin çabasında. Muharrem İnce'ye CHP ye küsen umudunu kesen kitlenin tutulup başka yerlere dağılmasını engelleyip sonuçta o kitleyi Erdoğan karşıtlığında kenetlemek görevi verildiği gözlemleniyor.

Küresel dip zeka birinci turda Erdoğan'ı mağlup edecek bir şahıs ve ittifak ortaklığının olup olamayacağını test ediyor. Ekrem İmamoğlu'na illerde miting tertip edilmesinin sebebi bu.

Dip zeka çok aday ile birinci turda Recep Tayyip Erdoğan'a oy verme potansiyeli olan seçmeni farklı adayların taraflarına yönlendirip, ikinci turda hepsini Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kenetleme planı yapıyor. Kanunen aday olup olamayacağı tartışmasının ortasında Recep Tayyip Erdoğan şimdiden Cumhurun adayı olarak ilan edildi. Cumhur ittifakı, en geniş anlamı ile 15 temmuz İŞGAL teşebbüsüne karşı olan seçmenlerin tarafı durumunda.

Cumhurun ÜST Aklı olan Türk Devlet Derin aklı bu durumda halkı durumdan yeterince haberdar etme gayretini gösterecek mi veya bu bilgilendirmeyi gereğince yapabilecek mi? Bu bilgilendirmeye ücretli Cumhur övücülüğü yapan görevli medyatörlerin yeterli olabilecekleri çok şüpheli.