Haber7'de yer alan habere göre, İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı'nda 100 metre mesafede cami olmasına rağmen yeniden cami yapıldığını iddia etti. 

Sosyal medyadan paylaşım yapan Kıdık, "Millet İttifakı kazanırsa Atatürk Havalimanını açtırmamak için cami inşaatını da yapmaya başlamışlar" ifadelerini kullandı. 

ali kıdık cami

Kıdık, diğer paylaşımında da "Akıllarınca cami yıkılıyor diye kıyamet koparacaklar. Flyinn alışveriş merkezinin yanında cami var beyler. Bu kadar aklımızla oynamaya çalışmayın" demişti. 

atatürk havalimanı güney külliyesi

CAMİ SANDIĞI YER KAPI ÇIKTI

Kıdık'ın cami olduğunu iddia ettiği yapının, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi alanının kuzey ve güney yerleşke alanında atölye, sergi salonları, lokanta, çarşı, aşevi gibi yapıların olduğu alanın giriş kapısı olduğu ortaya çıktı.  Millet Bahçesi projesinde, Kıdık'ın iddia ettiği gibi cami yer almıyor. 

"HER GÖRDÜĞÜN KUBBEYİ CAMİ ZANNETME"

Sosyal medyada Kıdık'a tepki gösterildi. Projede cami olmadığına vurgu yapan kullanıcılar, "Her gördüğün kubbeyi cami zannetme" yorumunda bulundu. Bazı kullanıcılar ise, Kıdık'ın algı yapmaya çalıştığını belirterek tepki gösterdi.