İyi Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'ni Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Olağan İl Kongresi'ne İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener katılırken, önceki dönem Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu tek listeyle aday oldu. Kongreye Akşener'in yanı sıra, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, 6’lı masanın üyeleri olan siyasi partilerin bazı il başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kongrede konuşan Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu sözleri ise gündeme oturdu.

Akşener'e övgüler yağdırdı

Meral Akşener'e övgüler yağdıran Ensarioğlu, Akşener'in bilinmeyen yönlerini anlattı.

"5 vakit namaz kılar, 2 defa hacca gitti"

Ensarioğlu bizzat şahit olduğunu belirterek Meral Akşener'in 5 vakit namaz kıldığını ve 2 defa hacca gittiğini söyledi. İyi Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu Meral Akşener'e övgüler yağdırdığı konuşması şu şekilde:

"Cesaretiyle gençlerimizin geleceğine ışık tutan inancını siyasi malzeme yapmayan, 5 vakit namaz kılan, bizzat ben şahidim, 2 defa hacca giden, buna rağmen iktidar partisi ve trolleri tarafından inançsız imaj yakıştırılmaya çalışılan, aslen Diyarbakır göçmeni en az bizim kadar Diyarbakırlı."