Ankara Masası'nda Fatih Atik'in konuğu olan İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral gümdemi sarsan açıklamalarda bulundu.

"Alevi olması seçmen açısından endişedir"

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında konuşan Oral, "Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır bu topraklarda Alevi ve Kürtler ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir, Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu, oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen bir insan tipi gerekir"

Açıklamalarına devam eden Oral, ''Ama dediğim gibi, Türkiye'nin o gerçeklerini düşünüp, siyasette maksat kazanmaktır. Onun için ben de o konuya, Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Farklı bir isimle çıkılır. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, o kesimin rahatlıkla oy verebileceği bir insan tipi. Genel başkanlarımız bu profile uygun bir aday seçecektir ve onu Türk milletinin önüne koyacaklardır, bundan hiç şüphem yok." vurgusunda bulundu.