İzmir'in Narlıdere ilçesi Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi. İlerleyen saatlerde ise bir söndürme helikopteri de çalışmalara katıldı.

PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi. Çok sayıda itfaiye ekibinin yangına müdahale etti. AFAD'dan yapılan açıklamada ise yangında can kaybı olmadığı belirtildi.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: 7 VATANDAŞIMIZ ETKİLENMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangınla ilgilibilgi verdi. Bakan Koca, "İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun." açıklamasını yaptı.

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada "Ben şu an bölgedeyim, İzmir itfaiye ekibi yangını söndürmek için müdahale ediyor. Aynı zamanda İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden 25 araç sevk ettik. Bir blok aşağı yukarı yanmak üzere, diğer bloklara sıçramasını engellemeye çalışıyoruz. İnşallah diğer bloklara sıçramadan söndüreceğiz. Sevindirici olan ise site yönetici yangının çıkmasıyla beraber tüm site sakinlerini tahliye etmiş" dedi.

'PATLAMANIN ARDINDAN YANGIN ÇIKTI' İDDİASI

Vali Köşger, yanan binadan zaman zaman patlama sesleri duyulduğunu da ifade ederek, "Şu an itibariyle doğru bir bilgi yok elimizde, neden çıktığına dair sağlıklı bir bilgi yok. İlk belirlemelere göre, bir anda patlama ve ardından bir parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tespitlerle belirlenecektir. Çelik konstrüksiyon ve ahşap kaplama olduğu için yangın hızlı yayılmış. Sert bir rüzgar var, söndürülme çalışmasında zorluk çekiliyor. İnşallah kısa sürede söndürülür, başka bir bloğa zarar vermeden.” açıklamasında bulundu.

BAKAN KASAPOĞLU YANGININ NEDENİNİ AÇIKLADI

Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da açıklamalarda bulundu.

Yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Kasapoğlu, "Hakikaten geniş ve güçlü bir yangın ama hemen hemen büyük ölçüde kontrol altına alınıyor. Özellikle belediye, AFAD, UMKE, orman ekipleri burada yoğun bir çalışma gösteriyorlar ve gördüğünüz gibi bir müddet öncesine göre durum daha iyi. Can kaybı olmadığına dair bir bilgi var, inşallah doğrudur, en büyük tesellimiz olur ve inşallah takviye ekiplerle birlikte tamamen kontrol altına alınacağını ümit ediyoruz ve takipteyiz. Çok geçmiş olsun." Yangının şu an için 40 daireyi etkilediğini aktaran Kasapoğlu, "Ama dediğim gibi takip ediyoruz, inşallah can kaybı olmadan en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz. Yangın kaynaklı değil, panikten yaralı olanlara dair bilgiler var." dedi. Bakan Kasapoğlu, gazetecilerin ilk etapta balkondan atlayanlar olduğuna ilişkin iddiaları dile getirmesi üzerine, "Evet o şekilde yaralılar var." dedi. Kasapoğlu açıklamasının devamında "İkinci kattaki bir elektrik kontağı sebebiyle yangının çıktığı bilgisi var" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ENGİN'DEN AÇIKLAMA

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir bilginin bulunmadığını söyledi. Engin, "Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok, inşallah olmayacak. Bizim bulunduğumuz bölgedeki ambulanslara ulaşan bir şey yok." dedi.

7 SAATİN ARDINDAN KONROL ALTINA ALINDI

Yangın, 7 saatin ardından ekipler tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Dairelerdeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenini araştırdığı bildirildi.

YANGININ BOYUTU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.