Türkiye'nin ve Konya'nın tanınmış alimlerinden olan merhum Ali Küçük Hoca yıllar önce Suudi Arabistan'da 'Kabe'yi fabrika olarak gören bir esnaf'la arasında geçen diyaloğu kendisini dinleyenlere dikkat çekici bir şekilde anlatmıştı.

NANKÖRLÜK YAPANLARDAN ALLAH NİMETİ GERİ ALIYOR

Arkadaşlarıyla Mekke'de kamera almaya çıktıklarını belirten Ali Küçük Hoca, ''Bende orada esnafa bi takalayım dedim. Dedim ki bak hep Japon, Tayvan, Çin malı. Neden İslam ülkelerinin mallarını satmıyorsunuz? Ya da siz neden kendi fabrikalarınızı kurmuyorsunuz da başkalarını kazandırıyorsunuz. Adam buna kızdı ve bana Kabe'yi göstererek 'İşte fabrika orda' dedi. 'O fabrika orada dururken ihtiyacımız yok' dedi. O böyle deyince ben de ona 'Onlara sağlarından sollarından önlerinden arkalarından rızık yağdırdık. Sonradan o kasaba halkı Allah'a karşı nankörce davranınca Allah'ta onlara korku ve açlık giysisi giydirdi'' ayetini okudum. Eğer siz de bu Kabe'ye fabrika gözüyle bakarsanız, kesinlikle bekleyin Allah emniyetinizi korkuya, tokluğunuzu açlığa çevirecek yakında. Adam 'nerede bu ayet?' dedi. Hemen Kur'an'dan yerini gösterdim. Adam '65 yaşındayım, kendimi bildim bileli Kur'an okurum, sanki ilk defa gördüm.' dedi. O mantıkla ilk defa okumuş ayeti. Eğer insanlar Allah'ın kendilerine verdiği nimeti Allah'a kulluk yolunda kullanırsa Allah nimeti geri almıyor ama nankörcü davranında o nimeti geri alıyor.'' ifadelerini kullandı.

EN ZENGİN TOPLUMDULAR, ŞİMDİ KAFİRLERE UŞAKLIK EDİYORLAR

''Nimetleri kendilerinden bildiler ama Allah'ın en büyük nimeti olan 'vahiy ve peygamber nimeti'ne karşı nankörce tavır takındılar. Böylece Allah'ın kitabını ve peygamberin sünnetini reddedip, demokratik ve laik bir hayata geçiş yaptılar'' diyen Küçük Hoca, ''Allah bu durumd ane yaptı? Allah onlara korku ve açlık giysisini giydiriverdi. Yeryüzünün en huzurlu, en zengin toplumuydu onlar. Ama Allah'ın nimetlerine karşı küfran-ı nimette bulununca Allah tokluklarını açlığa, emiyetlerini korkuya çevirdi. Öyle bir korkar oldular ki onlar, Müslümanlılarını bile gizlemeye başladılar. Her şeyden korkar oldular. Allah tokluklarını açlığa çevirdi. Almanya'ya Fransa'ya Hollanda'ya gidip, kafirlerin ülkelerinde uşaklık etmeye başladılar. Yeryüzünün en tok en zengin milletiydi onlar. Amma önceki durumlarını değiştirince Allah'ta onların durumunu değiştirdi. Ne zamana kadar sürecek bu? Terk ettikleri Kur'an'a ve peygamberlere barışıncaya kadar, bu zilletleri sürecek onların.'' ifadelerini kullandı.

HaberVakti