Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşı konusunda yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Hem Putin hem de Zelenski ile yaptığı görüşmeler savaşın sona ermesi için kritik önem taşıyor. Kabine'de Türkiye'nin arabuluculuk çabaları ve ateşkes için atılacak adımlar da ele alınacak

KARADENİZ’DE SERSERİ MAYIN TEHLİKESİ

Karadeniz'de 3 mayın SAS timlerince imha edildi. Tedbirlere ilişkin son durum konuşulacak. Milli Savunma Bakanı Akar konuya ilişkin sunum yapacak. "Mayınlar Karadeniz'de kasıtlı mı bırakılıyor?" sorusuna yanıt aranacak

ASGARİ ÜCRETE 2. ZAM GELECEK Mİ?

Kabine bir diğer başlığı ekonomi olacak. Her alanda peş peşe gelen samların ardından asgari ücretli, maaşlarında güncelleme beklentisine girdi. Bu çerçevede emekli ikramiyelerine zam beklentisi de değerlendirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bilgi vermesi bekleniyor.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Kabine toplantısında gıda arzında sorun yaşanmaması için alınan tedbirler de masaya yatırılacak. Fahiş fiyatla mücadele de gündemde olacak.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN CANLANDIRILMASI

Havalar ısınırken Turizm sektörünü de canlandırılmasına ilişkin çalışmalara da hız veriliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turistlerin yoğun olarak gelmesi beklenen ülkelerle görüşmelerini sürdürüyor. Bakan Ersoy görüşmelere ilişkin detayları da anlatacak.

KARANTİNA KALKIYOR MU?

Türkiye de omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı. Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastaneleri yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine Toplantısında yurt içinde yapılan terörle mücadele operasyonları da gündem de olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıdan çıkan kararları kamuoyu ile paylaşacak.