Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı başladı. Toplantının ana gündeminde, cumhuriyet tarihinin en kapsalı borç yapılandırma düzenlemesi ve İsveç'teki alçak eylemler olacak... İsveç'te aşırı sağçı Rasmus Paludan'ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktığı alçak eylemin ardından Ankara-Stokholm ilişkilerinin nasıl seyredeği masaya yatırılacak, NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç'e nasıl cevap verileceği değerlendirilecek.

Toplantıda Meclis takvimi de gündem olacak. Başörtüsüne anayasa güvence getiren değişiklik teklifi ve EYT düzenlemesindeki son durumu Kabine'de ele alınacak diğer konularından.

SEÇİM SÜRECİ
Kabinenin en önemli başlıklarından biri de 2023 seçimleri olacak. Sandık için 14 Mayıs tarihini işaret eden Erdoğan sahadaki son durumu, seçim istişare toplantılarının perde arkasını ve yürütülecek kampanyaya ilişkin hususları değerlendirecek.

F-16 SATIŞI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da F-16 alım süreci hakkındaki son durumu ve ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaret hakkında Kabine'ye bilgi vermesi bekleniyor.